Zilvermeer verwelkomt 115.000ste bezoeker

publish date
14.08.2017
115000e bezoeker

Op maandag 14 augustus zette het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol zijn 115.000ste bezoeker in de bloemetjes. Ondanks de mindere maand juli bereikte het Zilvermeer ook dit jaar de kaap van de 115.000 bezoekers, met nog enkele zomerweken voor de boeg! Gedeputeerde Bruno Peeters en directeur Toon Claes verrasten dit leuke gezinnetje feestelijk met een lekkere streekproductenmand en een gratis gezinsabonnement. Proficiat!

Dagelijkse Zomerkost op het Zilvermeer op Eén vanaf 3 augustus

publish date
28.07.2017

Van 10 tot 14 juli was Jeroen Meus te gast op het Zilvermeer voor de opnames van Dagelijkse Zomerkost. 

Tijdens de zomervakantie loopt het populaire kookprogramma van Eén gewoon door: Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Van eind juni tot eind augustus zien we Jeroen op locatie koken: hij trok naar een drietal typisch Vlaamse trekpleisters, waar hij vakantiegangers en de plaatselijke bewoners ontmoette. Vanaf 3 augustus (om 13u30 en 19u35 op Eén) zien we Jeroen aan het werk op de camping van het Zilvermeer. Meer info: www.een.be

Alvast een voorproefje en een kijkje achter de schermen:

De mooie set

De mooie set

Jeroen bereidt zich voor

Jeroen bereidt zich voor

Mixed grill visschotel

Mixed grill visschotel...mmm!

Zoon Georgeke op bezoek

Georgeke op bezoek

Jeroen deelt lekkers uit

Jeroen deelt lekkers uit op het strand

De ganse ploeg

De ganse ploeg

Cameraploeg op de golfcart

Filmploeg op de golfcart

Openingsuren watersportgebouw Zilvermeer juli en augustus

publish date
03.07.2017

Maandag tem vrijdag:     14 – 23 u ( in tot 21.30 u / uit tot  24.00 u )

Zaterdag:                           09 – 23 u ( in tot 21.30 u / uit tot  24.00 u )

Zon- en feestdag:             09 – 20 u ( in tot 18.30 u / uit tot  21.00 u )

 

DUIKERS MET EEN DAGTICKET MOETEN HET DOMEIN VERLATEN OM 20.30 U ( SLAGBOOM ) 

 

OPGELET

Vullen van duikfles = ticket kopen (1€) aan de daginkom.

Terras en zitruimte zullen voorzien worden tijdens het hoogseizoen, alsook een drankautomaat voor frisdranken.

Droogte en hitte: opgelet met vuur (code rood voor Zilvermeer)!

publish date
21.06.2017

Verboden vuur te maken en te roken in bossen en natuurgebieden, maar alle provinciale domeinen blijven open.

In heel wat provinciale bossen, parken en domeinen geldt een door de lokale brandweer en burgemeester opgelegd rook- en vuurverbod. Zo is het in het provinciaal domein Zilvermeer, De Nekker, Arboretum Kalmthout, Kesselse Heide en alle kempense domeinen (Hoge Mouw, Prinsenpark, Hertberg) het geval.

Vanaf vanochtend geldt namelijk het hoogste alarmpeil in België en wordt het risico op natuurbranden zeer hoog. In de provincie Antwerpen blijven parken en groendomeinen open, maar wordt opgeroepen tot waakzaamheid.

Er wordt dus een algemeen rook- en vuurverbod opgelegd. Daarnaast willen we ook vragen om extra voorzichtig te zijn met afval, aangezien branden ook vaak via zwerfvuil beginnen.

Provinciale domeinen als de Nekker, de Kempense domeinen of het Rivierenhof blijven de volgende dagen open. “We leggen wel een rookverbod op. Al is dat moeilijk afdwingbaar. De gemeente Mol heeft ook al een rookverbod opgelegd voor het Zilvermeer. We vragen aan de bezoekers van de groendomeinen om hun verstand te gebruiken”, zegt gedeputeerde van Recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters.

Niet in alle parken is de vegetatie en ondergrond hetzelfde, en dus in natte gebieden als het Vrijbroekpark in Mechelen, is het risico niet zo groot, maar toch is het ook daar opletten.

Parken en domeinen worden dus voorlopig niet afgesloten, maar extra waakzaamheid van elke bezoeker, maakt dat we allemaal veilig deze weersomstandigheden doorkomen.

Specifiek voor gemeente MOL:

PERSBERICHT VAN BURGEMEESTER PAUL ROTTHIER

Toegang tot bossen, heides en natuurgebieden afgeraden, code rood in werking

Het Agentschap Natuur en Bos kondigde op 21 juni de risicofase rood af voor het brandgevaar bos en heide in de provincie Antwerpen. Door de extreme droogte wordt de toegang tot bossen, heides en natuurgebieden afgeraden. In deze periode van verhoogd brandgevaar vragen we iedereen om extra alert en voorzichtig te zijn. Zoals altijd, is het verboden om vuur te maken of om sigarettenpeuken op de grond te gooien.

Burgemeester Paul Rotthier vaardigde op 19 juni (code oranje) bij burgemeesterbesluit al een verbod uit om te roken en vuur te maken in bossen, natuur- en heideterreinen. Nu gaat code oranje over naar code rood, wat duidt op extreem hoog brandgevaar.

Neem, bij vaststelling van een mogelijke vuurhaard? zo snel mogelijk contact op met de brandweer via het algemeen noodnummer 112.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatiedienst@gemeentemol.be

 

Brandgevaar

Praktische info Legacy Festival

publish date
13.06.2017

Op zaterdag 17 juni vindt Legacy Festival voor de 4e keer plaats op het Zilvermeer in Mol. Het wordt wederom een top-editie, waarvan ondertussen 88% van de tickets uitverkocht zijn. Het wordt dus ook een drukke editie. De kans is groot dat er weinig tot geen parking meer zal zijn voor dagbezoekers. Heb je juist een rustig en gezellig dagje uit gepland naar het Zilvermeer op deze zaterdag, dan verplaats je dit best naar een volgend weekend.

Vanaf woensdag 14 juni is er namelijk sterke hinder in de strandzone. Op de dag van het festival zal het strand voor 2/3de ingenomen worden door het festival en is het dus gedeeltelijk niet toegankelijk voor kampeerders en dagbezoekers. Strandwinkel, IJsvogel en strandgebouw zijn gesloten op deze zaterdag. Zwemmen is niet toegelaten in de festivalzone (wel toegelaten in de niet afgesloten zone).

Minigolf, roeien en waterfietsen, gocarts, sportterreinen en speeltuinen blijven wel toegankelijk. Ook de waterglijbanen zijn toegankelijk voor dagbezoekers en kampeerders. Dagbezoekers betalen het gangbare dagtarief aan de kassa (+ 6 jaar 2 euro).  

Pas vanaf zondag verloopt de werking van het Zilvermeer terug op een normale wijze.  

Openingsuren watersportgebouw Zilvermeer

publish date
30.05.2017
duiken

Enkele maanden geleden legde DiveCenter de boeken neer. Natuurlijk kan er wel nog gedoken worden. Sinds maart is het watersportgebouw nog maar gedeeltelijk open: de douches, kleedkamers, mindervalidekleedkamer en de toiletten zijn toegankelijk. Het horecagedeelte van het gebouw wordt niet meer uitgebaat en kan dus niet betreden worden. De compressor kan gebruikt worden aan 1 euro per te vullen fles. 

Algemene openingsuren: 

  • Maandag gesloten;
  • Dinsdag & donderdag: 18 - 22 u. (20.30 u.);
  • Woensdag 13 - 22 u. (20.30 u.);
  • Vrijdag 18 - 23 u. (21.30 u.);
  • Zaterdag 10 - 23 u. (21.30 u.);
  • Zondag en feestdagen 9 - 20 u. (18.30 u.)

*Tijden tussen haakjes: sluiting slagboom

Zilvermeer stapt mee in groene energie

publish date
23.03.2017

Deputatie huldigt 429 zonnepanelen op strandgebouw Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in.


Op het dak van het strandgebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn 429 fotovoltaïsche panelen geplaatst, goed voor een oppervlakte van 697m². Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert huldigden ze op donderdag 16 maart officieel in. Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid, onder meer door waterrecuperatie en groendaken. Met de zonnepanelen breiden we onze groene visie nog verder uit.Zonnepanelen strandgebouw
Zonnepanelen strandgebouw Zilvermeer

De zonnepanelen produceren bijna 100.000 kWh oftewel 5 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van het Zilvermeer. De investering van ruim 140.000 euro zal na 9 jaar terugverdiend zijn.

Gedeputeerde Bruno Peeters: “Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid. Voor onze inspanning werden we onder meer beloond met een Blauwe Vlag en een Groene Sleutel, Europese erkenningen die in ons land door de Bond Beter Leefmilieu worden uitgereikt. Ook op het vlak van bewustmaking leveren we inspanningen, onder meer op de camping en tijdens een evenement als Pennenzakkenrock. De nieuwe zonnepanelen zijn dus een logische volgende stap om ons domein zo duurzaam mogelijk te maken.”

Met de plaatsing van de zonnepanelen werd er rekening gehouden dat het strandgebouw nog steeds op optimale wijze ter beschikking kan worden gesteld. Het uitzicht van het Zilvermeer zal niet veranderen.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Met het klimaatplan 2020 zet de provincie Antwerpen in op hernieuwbare energie. We plaatsten al zonnepanelen op de daken van onze scholen, bijvoorbeeld op de gebouwen van de AP Hogeschool in Antwerpen, PITO Stabroek en PTS Mechelen. Maar ook op provinciale gebouwen zoals het vormingscentrum in Malle en Campus Vesta in Emblem. De site van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is een logische stap want het leent zich perfect tot deze klimaatvriendelijke maatregel."

Ticketverkoop "Tom says thanks!" start op 8 maart om 10 uur: wees er snel bij!

publish date
03.03.2017

Op woensdag 8 maart om 10 uur start de ticketverkoop voor ‘Tom says thanks!’, het afscheidsevent van Tom Boonen op zaterdag 29 april. Je koopt tickets via Ticketmaster. Je vindt de juiste link op www.tomsaysthanks.com . Een ticket voor volwassenen kost 15 euro, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 7,5 euro.

Om veiligheidsredenen kan je dit wielerfeest enkel bijwonen met een geldig ticket. Wees er dus snel bij en neem samen met 20.000 fans afscheid van deze wielerheld op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

 

Parkeertickets

Wie slim is, komt – geheel in de filosofie van het evenement – met de fiets. Er is fietsenstalling in overvloed.

Er is slechts een beperkt aantal parkeertickets beschikbaar. Deze zijn gratis op voorwaarde dat je 4 tickets aankoopt én carpoolt. Voor bezoekers zonder parkeerticket wordt een pendelparking met gratis shuttlebussen voorzien.

Wie een eigen supportersbus inlegt, neemt na de start van de ticketverkoop contact op met de organisatie voor verdere praktische afspraken via www.tomsaysthanks.com

Zilvermeer vernieuwt grootste stripbibliotheek van Vlaanderen

publish date
27.02.2017

1200 vernieuwde stripverhalen worden door oprichter Vic Van Roosbroeck in het Zilvermeer voorgesteld

De bibliotheek in het administratieve gebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is al 40 jaar een vaste waarde op het domein voor de kampeerders. Vanaf 1 april, bij de opening van het toeristische seizoen, zal de vernieuwde stripcollectie toegankelijk zijn voor iedereen die op het domein logeert. Met een investering van 6000 euro werden de oude stripverhalen in een nieuw kleedje gestoken. Doorheen het hele seizoen zal de nieuwe collectie verder met nieuwe strips aangevuld worden, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. De jarenlange uitbater en oprichter “Vic van de Bib” kwam persoonlijk de nieuwe collectie voorstellen.

Zo’n 40 jaar geleden startte Vic Van Roosbroeck, ondertussen 90 jaar, met zijn initiatief. Hij wilde een stripbibliotheek op de camping waar hij zo graag verbleef. Over de jaren heen verzamelde hij zelf stripverhalen en romans en ondertussen bezit de bibliotheek meer dan 5000 exemplaren en deze collectie groeit nog steeds. Met een minimum aan middelen heeft Vic de bib doen groeien tot de enige en unieke campingbibliotheek van Vlaanderen, met klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, de Rode Ridder en ga zo maar door.

De beschermkaft die Vic jaren geleden heeft ontworpen om de stripverhalen te beschermen tegen de tand des tijds en de ruwe kinderhand begint nu stilaan te verslijten. Daarom besloot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de meest gehavende exemplaren uit de collectie te vernieuwen. De soms waardevolle oude exemplaren zullen met zorg gearchiveerd worden

Met deze vernieuwing kent de bibliotheek 2 afdelingen: de stripverhalen en de romans. De stripverhalen zitten in moderne houten bakken en de romans staan op gloednieuwe rekken. De inrichting kreeg een frisse look, de stripverhalen werden netjes gesorteerd en het geheel werd aangekleed met levensgrote striphelden die goedkeurend toekeken.

VDAB-Jobdag Zilvermeer

publish date
10.02.2017

Jobdag Zilvermeer Mol

 

Wat is het?

Een jobdag voor 8 schoonmaaksters en 2 redders (in bezit van een hoger reddersbrevet), en 1 animator dienst sport & animatie voor het seizoen 2017 (april-september).

 

Wie organiseert het?

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol in samenwerking met VDAB.

 

Voor wie?

Voor alle kandidaten die vooraf inschrijven via mail bij ingrid.windey@vdab.be of die zich vooraf telefonisch melden tel 014 33 79 20, Werkwinkel Mol.
Deze sollicitatiedag begint om 9u30 stipt.

 

Wanneer?

23 februari 2017 van 9.30 tot 12 u.

 

Waar?

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
Strandgebouw (bewegwijzering ter plaatse wordt voorzien)
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol

Praktische informatie Wintersfeer

publish date
19.10.2016

Nog even aftellen en dan kunnen we genieten van een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Wel zijn er enkele praktische zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Je kan het domein betreden vanaf 18u30 aan een toegangsprijs van 2 euro (-12 jaar GRATIS). Gelieve gepast geld mee te brengen. Zo vermijden we lange wachtrijen aan de kassa.

Het einde van het evenement is voorzien om 23u. De laatste wandeling vertrekt om 21u aan de inkom.

Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens. Het is wel mogelijk om via een verkorte wandeling naar de slotlocatie te gaan. (Wel volledig toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.) Volg hiervoor de signalisatie.

Voorzie warme kledij en stevig schoeisel!

Internationaal Straatkunstenfestival Trezart

publish date
08.09.2016

Voor alle bezoekers van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zal tijdens het weekend van 10/09/2016 tot en met 11/09/2016 de ticketprijs van het event van toepassing zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

Tijdens Trezart is de zwemvijver open, er kan dus gezwommen worden. Wel zijn de grote waterglijbanen in de zwemvijver gesloten tijdens het event om het spektakel niet te verstoren. 

Alle info over Trezart en de ticketprijs kan je vinden op www.trezart.be.

Volgende