Zilvermeer stapt mee in groene energie

publish date
23.03.2017

Deputatie huldigt 429 zonnepanelen op strandgebouw Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in.


Op het dak van het strandgebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn 429 fotovoltaïsche panelen geplaatst, goed voor een oppervlakte van 697m². Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert huldigden ze op donderdag 16 maart officieel in. Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid, onder meer door waterrecuperatie en groendaken. Met de zonnepanelen breiden we onze groene visie nog verder uit.Zonnepanelen strandgebouw
Zonnepanelen strandgebouw Zilvermeer

De zonnepanelen produceren bijna 100.000 kWh oftewel 5 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van het Zilvermeer. De investering van ruim 140.000 euro zal na 9 jaar terugverdiend zijn.

Gedeputeerde Bruno Peeters: “Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid. Voor onze inspanning werden we onder meer beloond met een Blauwe Vlag en een Groene Sleutel, Europese erkenningen die in ons land door de Bond Beter Leefmilieu worden uitgereikt. Ook op het vlak van bewustmaking leveren we inspanningen, onder meer op de camping en tijdens een evenement als Pennenzakkenrock. De nieuwe zonnepanelen zijn dus een logische volgende stap om ons domein zo duurzaam mogelijk te maken.”

Met de plaatsing van de zonnepanelen werd er rekening gehouden dat het strandgebouw nog steeds op optimale wijze ter beschikking kan worden gesteld. Het uitzicht van het Zilvermeer zal niet veranderen.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Met het klimaatplan 2020 zet de provincie Antwerpen in op hernieuwbare energie. We plaatsten al zonnepanelen op de daken van onze scholen, bijvoorbeeld op de gebouwen van de AP Hogeschool in Antwerpen, PITO Stabroek en PTS Mechelen. Maar ook op provinciale gebouwen zoals het vormingscentrum in Malle en Campus Vesta in Emblem. De site van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is een logische stap want het leent zich perfect tot deze klimaatvriendelijke maatregel."

Ticketverkoop "Tom says thanks!" start op 8 maart om 10 uur: wees er snel bij!

publish date
03.03.2017

Op woensdag 8 maart om 10 uur start de ticketverkoop voor ‘Tom says thanks!’, het afscheidsevent van Tom Boonen op zaterdag 29 april. Je koopt tickets via Ticketmaster. Je vindt de juiste link op www.tomsaysthanks.com . Een ticket voor volwassenen kost 15 euro, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 7,5 euro.

Om veiligheidsredenen kan je dit wielerfeest enkel bijwonen met een geldig ticket. Wees er dus snel bij en neem samen met 20.000 fans afscheid van deze wielerheld op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

 

Parkeertickets

Wie slim is, komt – geheel in de filosofie van het evenement – met de fiets. Er is fietsenstalling in overvloed.

Er is slechts een beperkt aantal parkeertickets beschikbaar. Deze zijn gratis op voorwaarde dat je 4 tickets aankoopt én carpoolt. Voor bezoekers zonder parkeerticket wordt een pendelparking met gratis shuttlebussen voorzien.

Wie een eigen supportersbus inlegt, neemt na de start van de ticketverkoop contact op met de organisatie voor verdere praktische afspraken via www.tomsaysthanks.com

Zilvermeer vernieuwt grootste stripbibliotheek van Vlaanderen

publish date
27.02.2017

1200 vernieuwde stripverhalen worden door oprichter Vic Van Roosbroeck in het Zilvermeer voorgesteld

De bibliotheek in het administratieve gebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is al 40 jaar een vaste waarde op het domein voor de kampeerders. Vanaf 1 april, bij de opening van het toeristische seizoen, zal de vernieuwde stripcollectie toegankelijk zijn voor iedereen die op het domein logeert. Met een investering van 6000 euro werden de oude stripverhalen in een nieuw kleedje gestoken. Doorheen het hele seizoen zal de nieuwe collectie verder met nieuwe strips aangevuld worden, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. De jarenlange uitbater en oprichter “Vic van de Bib” kwam persoonlijk de nieuwe collectie voorstellen.

Zo’n 40 jaar geleden startte Vic Van Roosbroeck, ondertussen 90 jaar, met zijn initiatief. Hij wilde een stripbibliotheek op de camping waar hij zo graag verbleef. Over de jaren heen verzamelde hij zelf stripverhalen en romans en ondertussen bezit de bibliotheek meer dan 5000 exemplaren en deze collectie groeit nog steeds. Met een minimum aan middelen heeft Vic de bib doen groeien tot de enige en unieke campingbibliotheek van Vlaanderen, met klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, de Rode Ridder en ga zo maar door.

De beschermkaft die Vic jaren geleden heeft ontworpen om de stripverhalen te beschermen tegen de tand des tijds en de ruwe kinderhand begint nu stilaan te verslijten. Daarom besloot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de meest gehavende exemplaren uit de collectie te vernieuwen. De soms waardevolle oude exemplaren zullen met zorg gearchiveerd worden

Met deze vernieuwing kent de bibliotheek 2 afdelingen: de stripverhalen en de romans. De stripverhalen zitten in moderne houten bakken en de romans staan op gloednieuwe rekken. De inrichting kreeg een frisse look, de stripverhalen werden netjes gesorteerd en het geheel werd aangekleed met levensgrote striphelden die goedkeurend toekeken.

VDAB-Jobdag Zilvermeer

publish date
10.02.2017

Jobdag Zilvermeer Mol

 

Wat is het?

Een jobdag voor 8 schoonmaaksters en 2 redders (in bezit van een hoger reddersbrevet), en 1 animator dienst sport & animatie voor het seizoen 2017 (april-september).

 

Wie organiseert het?

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol in samenwerking met VDAB.

 

Voor wie?

Voor alle kandidaten die vooraf inschrijven via mail bij ingrid.windey@vdab.be of die zich vooraf telefonisch melden tel 014 33 79 20, Werkwinkel Mol.
Deze sollicitatiedag begint om 9u30 stipt.

 

Wanneer?

23 februari 2017 van 9.30 tot 12 u.

 

Waar?

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
Strandgebouw (bewegwijzering ter plaatse wordt voorzien)
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol

Praktische informatie Wintersfeer

publish date
19.10.2016

Nog even aftellen en dan kunnen we genieten van een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Wel zijn er enkele praktische zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Je kan het domein betreden vanaf 18u30 aan een toegangsprijs van 2 euro (-12 jaar GRATIS). Gelieve gepast geld mee te brengen. Zo vermijden we lange wachtrijen aan de kassa.

Het einde van het evenement is voorzien om 23u. De laatste wandeling vertrekt om 21u aan de inkom.

Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens. Het is wel mogelijk om via een verkorte wandeling naar de slotlocatie te gaan. (Wel volledig toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.) Volg hiervoor de signalisatie.

Voorzie warme kledij en stevig schoeisel!

Internationaal Straatkunstenfestival Trezart

publish date
08.09.2016

Voor alle bezoekers van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zal tijdens het weekend van 10/09/2016 tot en met 11/09/2016 de ticketprijs van het event van toepassing zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

Tijdens Trezart is de zwemvijver open, er kan dus gezwommen worden. Wel zijn de grote waterglijbanen in de zwemvijver gesloten tijdens het event om het spektakel niet te verstoren. 

Alle info over Trezart en de ticketprijs kan je vinden op www.trezart.be.

Nazomer kamperen

publish date
21.08.2016
Kampeerhut

Genieten van de (komende en hopelijk blijvende) nazomer? Dan is kamperen op het Zilvermeer een echte aanrader! Er zijn verschillende kampeeraccommodaties beschikbaar. Boeken kan online of via het nummer 014 82 95 00. Laat die zon maar komen!

Promotie toegankelijke woningen

publish date
22.07.2016

Boek nu je verblijf in één of twee van onze 2 toegankelijke woningen voor de week van 22/07 t.e.m. 29/07 en ontvang een korting van 30%  en betaal slechts €490 i.p.v. €700 per woning.

Deze promotie is enkel geldig bij telefonische boeking : 014 82 95 00 of via mail : camping@zilvermeer.be

 

Opening rolstoelvriendelijke waterspeeltuin

publish date
08.06.2016

Vandaag, 8 juni, opent de eerste rolstoelvriendelijke waterspeeltuin op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Peuters en kleuters, met of zonder rolstoel, kunnen zich uitleven op de boot tussen water spuitende ringen, bloemen en bomen. Waterpret en een verfrissende douche verzekerd tijdens de komende warme zomermaanden.

De nieuwe waterspeeltuin voor peuters en kleuters is een uitbreiding van de huidige peuterspeeltuin aan taverne ‘Glinstering aan het Zilvermeer’. Hij vormt een mooie aanvulling op de nieuwe glijbanen in het meer, die in 2013 werden gebouwd. Waterpret gegarandeerd! De kleinsten kunnen er veilig ravotten en spelen met water. Centraal op het watervlak is een boot geplaatst, waarvan de mast als douche werkt. Water spuitende elementen als ringen en een grote fontein in de vorm van een bloem maken het plaatje compleet.

Deze nieuwe waterattractie is veilig voor de kleinste kinderen. De waterspeeltuin heeft geen diepte. Kinderen spelen er dus niet in het water, maar wel mét het water. De speeltuin staat op een valdempende kunststofvloer. Deze vloer is speciaal gemaakt voor recreationele doeleinden en heeft een anti-sliplaag. Een transparante afscheiding tussen de speeltuin en de roeivijver voorkomt dat kinderen in het water tuimelen.

Bovendien belooft de waterspeeltuin waterpret voor àlle kinderen, want hij is rolstoelvriendelijk. De bestaande wandelpromenade werd ook vernieuwd en verlengd. Deze is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is ook een duurzaam project, omdat het water wordt opgepompt uit de zeilvijver.

Postelsesteenweg afgesloten op 27 mei

publish date
25.05.2016
Plan omleiding
Plan omleiding

De Postelsesteenweg wordt vrijdag 27 mei volledig afgesloten voor alle verkeer. Tot en met donderdag is er nog wel éénrichtingsverkeer mogelijk. Kampeerders kunnen het domein op vrijdag enkel bereiken via de daginkom Zilvermeerlaan 2 door de brandpoort (vanaf 7u ’s morgens). Eens op het domein, gelieve de omleiding (aanwijzingen) te volgen.

Verkeersomleiding Postelsesteenweg

publish date
13.05.2016
Werken Postelsesteenweg
Werken Postelsesteenweg

Vanaf 9 mei is de Postelsesteenweg (N136) in Mol deels afgesloten. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wordt de asfalt van het wegdek vernieuwd en aan de baileybrug wordt de kasseibestrating heraangelegd. Hierdoor is de brug tijdelijk afgesloten.

De werken zullen 3 weken duren. Hieronder vindt u meer informatie over de bereikbaarheid en eventuele hinder tijdens de werken.

  • Richting Mol volgt het verkeer een omleiding via Dessel langs Diel/Meistraat – N18 – N103 en zo naar de Zuiderring (N71).
  • De omleiding naar Dessel en Postel gaat via de Zuiderring (N71) – Ginderbuiten (N103) – Brandstraat – Kapellestraat –      N18 en Meistraat/Diel.
  • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad langs het kanaal, Wolfsbos en Sluis.
  • Tussen de Zilvermeerlaan en kruispunt met de Kiezelweg (N712) kan lokaal verkeer steeds in één richting door (richting kruispunt N712). Er wordt langs één zijde van de weg gewerkt. Tussen de Zilvermeerlaan en de brug is één rijstrook beschikbaar voor plaatselijk verkeer. Opgelet: tijdens de aanleg van de toplaag asfalt zal de volledige weg gedurende één dag afgesloten zijn.
  • Het kruispunt met de Kiezelweg ligt buiten de werkzone en blijft steeds open.
  • Buslijn 1 van de Centrum Express wordt tijdelijk omgeleid. De alternatieve reisweg van buslijn 1 loopt via De Meer, Dennenstraat, Fransveld, Ginderbuiten, Zuiderring en Kiezelweg. De haltes van de Draaiboomstraat, Meergorenbaan, Sluis, Zilvermeeer, Zilvermeerhaven, Ecocentrum en Sunparks worden tijdelijk niet bediend. De Lijn richt vervanghaltes in aan de Boerestraat en Kruispunt Roscam. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn de werken aan de Postelsesteenweg eind mei afgerond en zal buslijn 1 opnieuw normaal rijden.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Opening toeristisch seizoen

publish date
16.03.2016

Op zondag 24 april stelt het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn deuren voor iedereen open. Om u extra te verwennen zetten onze horecazaken hun best beentje voor.

Volgende