Exact Cross 2023

publish date
19.12.2023

 

Exact Cross 2023

De derde manche van de Exact Cross is de editie in Mol. Vorig jaar zorgde de cross in het recreatiedomein Zilvermeer voor een prachtige editie met de grote drie aan de start bij de mannen. In de zandspeeltuin zoefde Belgisch kampioen Wout van Aert naar een zege met ruime voorsprong. Bij de vrouwen soleerde de Nederlandse Shirin van Anrooij op dezelfde indrukwekkende wijze naar de overwinning voor Lucinda Brand en Annemarie Worst.

Het witte zand van het Zilvermeer wordt op vrijdag 22 december, de laatste dag voor de start van de kerstvakantie, opnieuw het prachtige decor voor deze topcross. Noteer het alvast in je agenda en koop nu nog je tickets want het belooft in Mol een sportief hoogtepunt te worden. Het zal namelijk de eerste keer dit veldritseizoen zijn dat we ons opmaken voor het grote duel: winnaar van de vorige twee edities Wout van Aert en wereldkampioen Mathieu van der Poel staan allebei op de startlijst in Mol.

Programma

 

11u00 - Exact Fund Cross

 

 

12u00 – Special Olympics

 

 

13u45 - Vrouwen Elite (Live op Sporza)

 

 

15u00 - Mannen Elite (Live op Sporza)

 

 

Tickets

Kinderen tot en met 12 jaar : gratis (vanaf geboortejaar 2011 & later)

Volwassenen (vanaf geboortejaar 2010 & vroeger) : €15 in online voorverkoop & €17 aan de dagkassa

Online tickets kopen kan hier

Info voor duikers

Op vrijdag 22 december kunnen duikers gewoon terecht op het Zilvermeer. Toegang is mogelijk via de brandpoort.

Info voor bezoekers

Op vrijdag 22 december sluiten de deuren van domein Zilvermeer uitzonderlijk voor het grote publiek. Toegang is enkel mogelijk met een geldig toegangsbewijs voor de Exact Cross.

Parkeren

Parkeren kan op Parking 2. Parkeerstewards & signalisatie worden voorzien om iedereen vlot de juiste weg te wijzen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen gelden op vrijdag 22 december van 7 tot 22.30 uur:

    Snelheidsbeperking tot 50 km/uur in beide richtingen op de Postelsesteenweg, van ingang ecocentrum De Goren tot 300 meter voorbij ecocentrum (richting Kiezelweg)

    Snelheidsbeperking tot 30 km/uur in de Zilvermeerlaan, van brug Sluis tot ingang Port Aventura.

    Doorgangsverbod voor fietsers in de Zilvermeerlaan, van onderaan brug Sluis tot ingang Port Aventura. We voorzien een aangepaste omleiding langs fietspad Kanaalplas.

    Parkeren op de vrije berm/fietspad wordt toegestaan in de Zilvermeerlaan, vanaf boog Zilvermeer tot ingang Port Aventura, op voorwaarde dat de parkings 1 en 2 (langs de Zilvermeerlaan) volledig volzet zijn. Parkeerstewards begeleiden de bezoekers naar hun parkeerplaatsen.

 

Meer info

https://exactcross.be/mol/