Algemene info duiken en openingsuren watersportcentrum

publish date
27.04.2018

Wij informeren jullie graag over een aantal belangrijke wijzigingen in het duikreglement van het Zilvermeer die zullen ingaan op dinsdag 01/05/2018.

NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 01/05

Abonnementshouders: dagelijks van 09.00 – 21.00 (buitenrijden voor 23.00u)

Dagtickets: dagelijks van 09.00 – 19.00 (buitenrijden tot 20.30u)

Uitzonderingen bij evenementen worden tijdig gecommuniceerd, momenteel kunnen wij volgende evenementen al meedelen:

 • 16/06 Legacy: er zal die dag niet gedoken kunnen worden
 • 28/06 Pennenzakkenrock: er zal pas gedoken kunnen worden na 18u

Faciliteiten buiten toegankelijk zijn de volgende: toilet en douche

 

NIEUW DUIKERSREGLEMENT

Het vernieuwde en sterk aangepaste reglement voor de duikers op het Zilvermeer kan hier terugvinden.

Een belangrijke wijziging omvat de registratie van jullie duikbeurten en het strikt opvolgen van jullie eigen veiligheid volgens de dwingende richtlijnen in het reglement. Deze registratie zal vanaf 01/05 plaatsvinden in de voorziene hut bij het begin van de steiger aan het watersportgebouw. Regelmatige controle op deze regels zal plaatsvinden en kan, bij niet-naleven, leiden tot de stopzetting van het duikabonnement of de verwijdering van het domein.

Er zullen vanaf 01/05 geen zeilers en surfers meer actief zijn op de duikvijver. Alle andere watersportactiviteiten kunnen door clubs aangevraagd worden via de directie op info@zilvermeer.be. Activatie is dus enkel toegestaan na een schriftelijke bevestiging.

 

COMPRESSOR

Deze zal een onbepaalde periode niet toegankelijk zijn wegens werken. De termijn dat deze niet bruikbaar zal zijn, is afhankelijk van de leverancier. Nadien zal hij zelfstandig door iedere duiker te bedienen zijn via een muntautomaat aan de achterzijde van het watersportcentrum. Vanaf in dienststelling zal de prijs van een vulbeurt voor 200 bar € 2.5 bedragen. Er zal een handleiding voor gebruik aanwezig zijn op het toestel. Bij gebreken graag zo spoedig mogelijk de directie van het Zilvermeer verwittigen.


CONSESSIE HORECA

Deze concessie zal in de loop van mei hopelijk worden toegewezen indien er zich een geschikte kandidaat heeft aangeboden. Wij hopen dan vanaf juli terug een volwaardige versterking te hebben in het horecagebeuren op het Zilvermeer.

Veel duikplezier! En vergeet zeker niet het reglement met de nodige aandacht door te nemen.

Zipline parcours

publish date
19.04.2018

Geniet van een adembenemend uitzicht en probeer de grootste zipline van Vlaanderen uit! Je zoeft tot 1 km lang en 16 m hoog door de boomtoppen van het Zilvermeer. Er is een parcours op ieder zijn niveau.

 

Fun voor jong en oud, vanaf 10 jaar. 

Reservatie info en voorwaarden via T 014 82 95 04 of info@zilvermeer.be

Vacature concessionaris Watersportgebouw

publish date
18.04.2018
watersportgebouw

APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zoekt

Concessionaris WATERSPORTGEBOUW

Ben je ondernemend en creatief, met veel ervaring in de horeca, die er werk van maakt om mensen steeds kwaliteit en goede service te bieden. Ben je sterk in organisatie en communicatie. Heb je een duidelijke visie op de uitbouw van dit belangrijke complex op het Zilvermeer : cafetaria, vergader-en leslokaal, terras, sanitair, douches/kleedruimten. 

Dan bent u wellicht de uitbater die we zoeken.

Procedure en voorwaarden

 • Gunning op basis van volgende criteria:
  • Financiele voorwaarden
  • Wijze van exploiteren van de inschrijver
 • Concessieperiode van 5 jaar
 • Kandidaturen indienen bij het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2 , 2400 Mol , voor uiterlijk 12u00 op 07/05/2018. 
 • Het volledige lastenboek met alle voorwaarden en inschrijvingsformulier zijn te bekomen op het APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

• Contactpersoon: Ellen Kuppens, T 014/829585, M 0472/375853

ellen.kuppens@zilvermeer.be

 

Vacature poetsman/vrouw Zilvermeer

publish date
12.03.2018

Heb je interesse in een job op het Zilvermeer? We zijn nog op zoek naar poetspersoneel.

Stuur je cv door naar lieve.vanroy@zilvermeer.be of bel naar 0497 97 70 42 voor meer informatie. 

 

Blijf op de hoogte van onze Facebookupdates

publish date
22.02.2018

Facebook doet een update waardoor je meer berichten van je vrienden en familie zal zien en minder van bedrijven en organisaties. Wil je de berichten van het Zilvermeer liever niet missen? Pas dan je instellingen op Facebook aan en blijf zo op de hoogte.

Op je smartphone

 • Ga naar de Facebookpagina van Zilvermeer.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog 'Meldingsinstellingen bewerken' om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen.

 

Fb_instructies

 

Op de computer

 • Ga naar de Facebookpagina van het Zilvermeer.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog je meldingsinstellingen bewerken om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen. Dat kan via het 'potloodje'.
FB_instructies2

Interesse in een job @Zilvermeer? Schrijf nu in voor de VDAB-Jobdag

publish date
04.01.2018
VDAB-Jobdag Zilvermeer 2017

Wat is het?

Een jobdag voor schoonmakers, redders (in bezit van een hoger reddersbrevet), medewerkers dienst sport & animatie, een horecamedewerker, medewerkers dagrecreatie en een medewerker groendienst voor het seizoen 2018 (april-september).

 

Wie organiseert het?

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol in samenwerking met VDAB.

 

Voor wie?

Voor alle kandidaten die vooraf inschrijven via deze link https://goo.gl/HT9qZB.

Deze sollicitatiedag begint om 13 uur stipt.

 

Hoe?

Vul het webformulier in via https://goo.gl/HT9qZB.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging met een sollicitatieformulier dat je INGEVULD meebrengt op de jobdag zelf. 

Enkele dagen voor de jobdag krijg je nog een herinnering toegestuurd.

 

Wanneer?

29 januari 2018 van 13 tot 15.30 u.

 

Waar?

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Strandgebouw (bewegwijzering ter plaatse wordt voorzien)

Zilvermeerlaan 2

2400 Mol

 

 

Sfeerbeelden Wintersfeer op het Zilvermeer

publish date
02.01.2018

30e editie prijsuitreiking Wisselbeker Gouverneur geslaagd

publish date
30.11.2017

Al voor de 30ste keer werd deze herfst gestreden om de Wisselbeker van de gouverneur gestreden, rond het Provinciaal domein Zilvermeer.

winnaars_wbg_2017

Dankzij de inspanningen van de Stichting Vlaamse Schoolsport, de Vabco Atletiekclub Mol en natuurlijk het team van het Zilvermeer is de scholenveldloop al jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen. Spijtig genoeg vergaat het heel wat andere scholencrossen minder goed, daarom dat wij des te fierder zijn op deze Wisselbeker. Het provinciebestuur van Antwerpen maakt zich graag sterk dat we een sportieve provincie zijn, en tijdens deze cross zie je waarom dat het geval is.

Dit jaar mochten we namelijk opnieuw niet minder dan 53 scholen ontvangen, goed voor meer dan 3000 lopers. Hoewel er per categorie natuurlijk maar een winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het middelbaar en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross. Zij hebben samen met hun klasgenoten zichzelf uitgedaagd en hun grenzen verlegd en zijn hier zonder twijfel sterker uitgekomen.

Ook de leerkrachten en de ouders die hebben meegelopen verdienen een speciale vermelding. Met zo’n 200 waren ze, de mannen en de vrouwen die zichzelf waagden aan de scholenveldloop. Niet alleen hebben ook zij een belangrijke inspanning gedaan om hun eigen grenzen te verleggen, ze deden dit bovendien in het zicht van hun collega’s en studenten, een bijzonder moedige beslissing!

 

Klaar voor Wintersfeer?

publish date
30.11.2017

Online tickets voor Wintersfeer gaan vlot de deur uit, bestellen kan op www.zilvermeer.be #Wintersfeer #GezelligBuiten #PuttekeWinter


Flyboard_Team_Wintersfeer

Vrijdagavond 15 december waant het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zich in de kerstsfeer met het sfeervolle evenement “Wintersfeer op het Zilvermeer”. Nodig dus je buren, vrienden en kennissen uit voor een gezellige avond op het Zilvermeer. De organisatie kiest er dit jaar voor om het aantal tickets te beperken, zodat iedereen volop kan genieten van de winterse wandeling. Wees er dus snel bij en koop je tickets online op www.zilvermeer.be

Wie er de vorige keer bij was, weet dat “Wintersfeer op het Zilvermeer” staat voor een feeërieke winterwandeling die je meeneemt langs de mooiste plekjes van het provinciaal domein. Sfeervolle verlichting met lampjes, kaarsen, klank- en lichtspelen luisteren het parcours op. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer. Omwille van het succes van de vorige edities is het aantal online tickets beperkt. Zo kan de organisatie iedereen een parkingplaats garanderen.

Je kan het domein vanaf 18 uur tot 23 uur betreden aan een toegangsprijs van 4 euro (-12 jaar gratis). Tickets moeten vooraf online besteld worden, zowel tickets voor kinderen jonger dan 12 jaar als tickets voor volwassenen. Heb je geen computer, koop dan vooraf je ticket aan de campingreceptie. Geen ticket betekent geen toegang tot het evenement. Houders van een e-ticket hebben enkel toegang tot het evenement via inkom Zilvermeerlaan 2. De dag van het evenement kunnen er geen tickets aangekocht worden, tenzij het evenement niet uitverkocht is en dit via onze kanalen werd gecommuniceerd. Hou hiervoor onze website www.zilvermeer.be, Facebookpagina en Twitter in de gaten.

Om de volledige wandeling en slotshow te kunnen beleven, moet je de wandeling aangevat hebben voor 21 uur. Doe zeker warme kledij en stevig schoeisel aan! Je trouwe viervoeter is welkom aan de leiband, maar die houdt misschien niet zo van de drukte. De wandeling is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is wel mogelijk om via een verkorte wandeling naar de slotlocatie te gaan.

Eens iets anders dan vuur

Om 21 en 22.30 uur brengt het Flyboard Team op het eindpunt van de wandeling (strand) een spectaculaire slotshow vol spanning en sensatie die resulteert in een werkelijk adembenemende stuntshow. Tijdens de show staan het flyboard, geluid, licht en de lasershow centraal. Op een bijzondere wijze maken ze gebruik van elementen, kunst en spektakel, waarbij het flyboard de bindende factor vormt. Dus zeker de moeite waard om te komen bezichtigen tijdens Wintersfeer.

Stroomonderbreking Zilvermeer woensdag 15/11/2017

publish date
13.11.2017
Stroomonderbreking Zilvermeer

Op 15 november zullen vanaf 7u30 tot vermoedelijk 14u door Eandis en Cofely onderhoudswerken worden uitgevoerd aan de elektriciteitsvoorzieningen. In die periode is er over het gehele domein geen elektriciteit. Het watersportgebouw zal dan ook de hele dag gesloten zijn. Duiken is dus niet mogelijk. De animatiebalie en campingreceptie zijn in die periode telefonisch niet bereikbaar.

Openingsuren watersportgebouw januari - februari

publish date
01.09.2017

Openingsuren januari - februari:

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag:   GESLOTEN

Woensdag                                            13.00 – 18.00 (binnenrijden tot 16.30u)

Zaterdag, zondag                                  09.00 – 19.00 (binnenrijden tot 17.30u)

 

Uitzonderingen:

 • Tijdens Wintersfeer op het Zilvermeer op 15 december is het gebouw ook gesloten en kan er niet gedoken worden.
 • Op 24 en 31 december zal het watersportgebouw sluiten om 16 uur.
 • Op 25 december en 1 januari 2018 is het watersportgebouw gesloten.

 

OPGELET

Vanaf 1 oktober (begin laagseizoen) zullen er geen dagduikers meer op het domein kunnen met de wagen (omdat er niemand aan de daginkom zit om hen binnen te laten). Indien je wel wil komen duiken, zal je met iemand mee moeten rijden met een abonnement, of te voet naar het watersportgebouw moeten wandelen. 

Er is wel nog steeds de mogelijkheid om een herfstabonnement te nemen, te verkrijgen aan de campingreceptie tegen de kost van €15,00. Duikers kunnen dan tot en met 31/12/17 nog binnen met de badge die aan het herfstabonnement verbonden wordt.

Zuurstofflessen zullen gevuld kunnen worden in het duikcentrum na betaling aan de redder.

Drankautomaat voor frisdranken is voorzien.

 

Openingsuren watersportgebouw najaar

publish date
01.09.2017

Openingsuren september – oktober:

Maandag                                           GESLOTEN

Dinsdag, donderdag, vrijdag               17.00 – 21.00 (binnenrijden tot 19.30u)

Woensdag                                        13.00 – 21.00 (binnenrijden tot 19.30u)

Zaterdag, zondag                               09.00 – 21.00 (binnenrijden tot 19.30u)

 

Openingsuren november – december:

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag:   GESLOTEN

Woensdag                                            13.00 – 18.00 (binnenrijden tot 16.30u)

Zaterdag, zondag                                  09.00 – 19.00 (binnenrijden tot 17.30u)

Feestdagen: 1/11 – 2/11 – 11/11 - 15/11: open van 9.00 – 19.00 (binnenrijden tot 17.30)

 

Uitzonderingen:

 • Tijdens Wintersfeer op het Zilvermeer op 15 december is het gebouw ook gesloten en kan er niet gedoken worden.
 • Op 24 en 31 december zal het watersportgebouw sluiten om 16 uur.
 • Op 25 december en 1 januari 2018 is het watersportgebouw gesloten.

 

OPGELET

Vanaf 1 oktober (begin laagseizoen) zullen er geen dagduikers meer op het domein kunnen met de wagen (omdat er niemand aan de daginkom zit om hen binnen te laten). Indien je wel wil komen duiken, zal je met iemand mee moeten rijden met een abonnement, of te voet naar het watersportgebouw moeten wandelen. 

Er is wel nog steeds de mogelijkheid om een herfstabonnement te nemen, te verkrijgen aan de campingreceptie tegen de kost van €15,00. Duikers kunnen dan tot en met 31/12/17 nog binnen met de badge die aan het herfstabonnement verbonden wordt.

Zuurstofflessen zullen gevuld kunnen worden in het duikcentrum na betaling aan de redder.

Drankautomaat voor frisdranken is voorzien.

 

Volgende