Zilvermeer verwelkomt 200.000ste bezoeker

publish date
31.08.2018

Hoogzomer op het Zilvermeer

Vandaag passeerde de 200.000ste bezoeker de inkom van het Zilvermeer. De familie Herijgers werd in de bloemetjes gezet en ontving uit de handen van gedeputeerde Jan De Haes een jaar vol ontdekkingen op het domein. 

In 2019 blaast het Provinciaal Recreatiedomein maar liefst 60 kaarsjes uit.
De winnaar ging naar huis met een jaar vol avontuurlijke uitstappen op het domein: een nacht op het kampeervlot, tickets voor Pennenzakkenrock, kaartjes voor Wintersfeer, een gezinsabonnement én een bon om de avontuurlijke Zipline uit te testen. 

2019 wordt voor de gelukkige familie een jaar vol belevenissen en herinneringen!

Barbecue is weer toegelaten!

publish date
29.08.2018

Het houden van een barbecue is weer toegelaten op domein Zilvermeer.
Geniet  dus nog even van deze zomerse traditie.

Waakzaamheid en voorzichtigheid blijft uiteraard gelden!

Maak het gezellig en hou het veilig met deze tips:

 • Wees extra voorzichtig in een bosrijke omgeving
 • Pas op met wegvliegende vuurgensters.  Ondanks de regen van de afgelopen dagen is het nog steeds zeer droog in de natuur.
 • Let goed op met je brandende kolen!

Het houden van een kampvuur is nog steeds verboden tot nader bericht

Neem, bij vaststelling van een mogelijke vuurhaard, zo snel mogelijk contact op met de brandweer via het algemene noodnummer 112.

Zilvermeer verwelkomt 130.000ste bezoeker

publish date
25.07.2018
130000bezoeker_zilvermeer

Op woensdag 25 juli zet het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol zijn 130.000ste bezoeker in de bloemetjes. Dankzij het geweldig zomerse weer bereikt het Zilvermeer eind juli al de kaap van de 130.000 bezoekers, met nog enkele zomerweken voor de boeg! Gedeputeerde Jan De Haes en directeur Toon Claes verrasten het gezin Elst-Temmermans uit Neerpelt feestelijk met een lekkere streekproductenmand en een gratis gezinsabonnement. Proficiat!

Rook-en vuurverbod Gemeente Mol - Zilvermeer

publish date
29.06.2018

Burgemeester Paul Rotthier vaardigde - op advies van Brandweerzone Kempen - op 27 juni bij burgemeesterbesluit een rook- en vuurverbod uit in bossen, natuur- en heidegebieden. Dit door de aanhoudende droogte, gecombineerd met hoge temperaturen en het mogelijke brandgevaar.

De burgemeester en de brandweer vragen ook aan alle burgers attent te zijn voor eventuele vuurhaarden. Bezoekers van bossen, heide en natuurgebieden en eigenaren van terreinen die met brandbare gewassen begroeid zijn, willen we nadrukkelijk wijzen op de dreigende gevaren. Let erop dat je geen brandende of smeulende voorwerpen laat vallen, wegwerpt of laat liggen.

Dit geldt ook voor het Zilvermeer. Roken, barbecuëen en vuur maken is verboden!

Deze regeling geldt totdat er een officieel bericht verschijnt dat het verbod wordt ingetrokken.

Neem, bij vaststelling van een mogelijke vuurhaard, zo snel mogelijk contact op met de brandweer via het algemeen noodnummer 112.

Uitzonderingen openingstijden domein Zilvermeer door Pennenzakkenrock

publish date
27.06.2018
 • Op 27 juni (vandaag) zal de IJsvogel vanaf 13 uur sluiten wegens de voorbereidingen voor Pennenzakkenrock.
 • Op 28 juni zal de dagrecreatie (minigolf, waterfietsen, boten), het strandgebouw, de IJsvogel en het strand niet toegankelijk zijn vanaf 18 uur. Zwemmen is dus niet mogelijk.

Praktische info Legacy Festival

publish date
11.06.2018

Op zaterdag 16 juni vindt Legacy Festival voor de 5e keer plaats op het Zilvermeer in Mol. Het belooft wederom een top-editie te worden. Het wordt dus ook een drukke editie. De kans is groot dat er weinig tot geen parking meer zal zijn voor dagbezoekers. Heb je juist een rustig en gezellig dagje uit gepland naar het Zilvermeer op deze zaterdag, dan verplaats je dit best naar een volgend weekend.

Vanaf woensdag 13 juni is er namelijk sterke hinder in de strandzone. Het strand zal voor 2/3de ingenomen worden door het festival en is dus gedeeltelijk niet toegankelijk voor kampeerders en dagbezoekers. Strandwinkel, IJsvogel en strandgebouw zijn gesloten op zaterdag 16/06. Zwemmen is niet toegelaten in de festivalzone (wel toegelaten in de niet afgesloten zone ter hoogte van de glijbanen).

De rest van het domein, o.a. minigolf, roeien en waterfietsen, gocarts, sportterreinen en speeltuinen, blijft wel toegankelijk. Ook de waterglijbanen zijn toegankelijk voor dagbezoekers en kampeerders. Dagbezoekers betalen het gangbare dagtarief aan de kassa (+ 6 jaar 3 euro).  

Zondag 17/06 vanaf 14 uur verloopt de werking van het Zilvermeer terug op een normale wijze.  

Opgelet: Wegenwerken Zilvermeerlaan - Sluis in Mol

In opdracht van de gemeente Mol zijn er wegenwerken gepland op de Zilvermeerlaan - Sluis in Mol. Van 11 tot en met 14 juni krijgt de brug van het Zilvermeer een nieuwe asfaltlaag. Op het onderstaande kaartje kan je de werkzone bekijken. Op maandag 11 juni starten ze met het affrezen van de bestaande asfaltverharding (4 cm). Dinsdag wordt er een voegband geplaatst. En woensdag 13 juni wordt er een scheurremmende laag (SAMI) aangebracht met aansluitend de overlaging in asfalt.

Hierdoor wordt de brug noodgedwongen vier dagen afgesloten voor het auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen wel langs de werken passeren. De werken moeten absoluut afgerond zijn voor de start van het Legacy Festival op zaterdag 16 juni. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. Tijdens de werken voorziet de verkeersdienst in beide rijrichtingen een bewegwijzerde omleiding via Zuiderring – Ginderbuiten – Kapellestraat – Turnhoutsebaan.

 

Zilvermeer bibliotheek nu ook voor jaar-en gezinsabonnementen

publish date
09.05.2018

Vorig jaar werd de stripbibliotheek aan de animatiebalie grotendeels vernieuwd. Doorheen het hele seizoen 2017 werd de collectie verder met nieuwe strips aangevuld, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. Wat is er nieuw?

Ondertussen zijn er een heleboel nieuwe kinderboeken binnengekomen, en een groot aantal themaboeken die gaan over koken, naaien, sport etc.

De bib is vanaf nu ook meer open. De uren lopen gelijk met de openingsuren van de animatiebalie. In juli en augstus zal de bib 1 uur na opening van de animatiebalie openen.

Ook jaar-en gezinsabonnementen dagrecreatie krijgen vanaf nu toegang tot de bibliotheek. Zo kan iedereen genieten van de vernieuwde collectie. Je meldt je aan aan de animatiebalie, en daar vraag je een pasje aan om boeken uit te lenen. Lid worden is gratis, per uitgeleend werk betaal je slechts tien eurocent per verhuurperiode. De lener mag vijf boeken en/of tien strips ontlenen, leentijd is vijftien dagen en één keer verlengbaar voor vijftien dagen. 

DVD’s die aangekocht worden voor de filmavonden zijn nadien te huur in de bib aan € 0.50.

Zweef tussen de boomtoppen van het Zilvermeer met het gloednieuwe zipline parcours

publish date
07.05.2018

Vanaf dinsdag 1 mei kan je op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer al roetsjend een tocht tussen de boomtoppen en óver de grote roeivijver maken terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht. Het gloednieuwe zipline parcours is een ware ‘totaalbeleving’. Voor wandelende recreanten die eronder kuieren is het parcours bovendien ook een toffe attractie om vanop de begane grond te bewonderen. 

Zipline in cijfers

Het volledige parcours in opgedeeld in drie niveaus die zowel toenemen in hoogte als in moeilijkheidsgraad: het hindernissenparcours, het “oefen”-zipline parcours en als laatste het zipline parcours voor gevorderden over het water. Met een centrale toren van 3 verdiepingen en een top van meer dan 16 meter hoog kunnen de bezoekers van het Zilvermeer - jaren na de bouw van de welbekende 15 meter hoge glijbaan in de speeltuin – van een nog hoger en adembenemend uitzicht genieten. De zipline route die vertrekt vanop het hoogste niveau, passeert tweemaal over de roeivijver en brengt je uiteindelijk terug na een reis van maar liefst een kilometer doorheen de boomtoppen! Meer dan 3,5 km staalkabels werden gebruikt om de drie routes tussen 30 grote steunpalen te spannen.

Nieuw en beter!

Het oude hoogteparcours had zijn beste tijd gehad. De hoofdstructuur was 15 jaar oud en vroeg na de jaarlijkse keuring steeds meer herstellingswerken. Daarenboven was de houten fundering (draagstructuur) zwaar aangetast.

Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen: “Het Zilvermeer maakt er een speerpunt van om een kwalitatief en uitdagend aanbod aan de recreanten aan te bieden. De bouw van een volledig nieuw, uitdagend, origineel en duurzaam parcours past in dit plaatje. De bouw van dit ‘zipline-parcours’ sluit bovendien aan bij de stijgende wens tot het beleven van een ‘fun-ervaring’ bij onze recreanten. Waar voorheen hoofdzakelijk de nadruk naar het sportieve ging, merken we dat een totaalbeleving op recreatief niveau onze bezoekers nu meer en meer aanspreekt.”

Safety first

Bij dit alles is zwaar ingezet op veiligheid. Het continue beveiligingssysteem, de ‘safe roller’, is van Zwiterse makelij en even betrouwbaar als hun klokken. Het systeem werd bovendien in het hoogste niveau van de huidige Europese normeringen geklasseerd. Het uitzonderlijk goed doordachte beveiligingssysteem laat deelnemers toe vanaf 12 jaar (1.40m/40kg t.e.m. 2.00m/120kg). Daarmee is het parcours hoger, groter en uitdagender dan het oude, maar toch breder toegankelijk.

Tot slot draagt de aandacht tot bijhorende opleiding van onze begeleiding en haalbare boekingstarieven bij aan onze taak tot het brengen van een laagdrempelig maar toch kwaliteitsvol aanbod.

Wanneer:
Vanaf 1 mei is het zipline parcours officieel toegankelijk voor bezoekers. Wel enkel reserveerbaar in groepen (minimum 15 betalenden en minimum 14 dagen op voorhand gereserveerd)

Op 2 en 10 juni vinden de eerste instuifmomenten plaats. Meer info volgt.

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Meer info:
Info en reserveren via info@zilvermeer.be

Algemene info duiken en openingsuren watersportcentrum

publish date
27.04.2018

Wij informeren jullie graag over een aantal belangrijke wijzigingen in het duikreglement van het Zilvermeer die zullen ingaan op dinsdag 01/05/2018.

NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 01/05

Abonnementshouders: dagelijks van 09.00 – 21.00 (buitenrijden voor 23.00u)

Dagtickets: dagelijks van 09.00 – 19.00 (buitenrijden tot 20.30u)

Uitzonderingen bij evenementen worden tijdig gecommuniceerd, momenteel kunnen wij volgende evenementen al meedelen:

 • 16/06 Legacy: er zal die dag niet gedoken kunnen worden
 • 28/06 Pennenzakkenrock: er zal pas gedoken kunnen worden na 18u

Faciliteiten buiten toegankelijk zijn de volgende: toilet en douche

 

NIEUW DUIKERSREGLEMENT

Het vernieuwde en sterk aangepaste reglement voor de duikers op het Zilvermeer kan hier terugvinden.

Een belangrijke wijziging omvat de registratie van jullie duikbeurten en het strikt opvolgen van jullie eigen veiligheid volgens de dwingende richtlijnen in het reglement. Deze registratie zal vanaf 01/05 plaatsvinden in de voorziene hut bij het begin van de steiger aan het watersportgebouw. Regelmatige controle op deze regels zal plaatsvinden en kan, bij niet-naleven, leiden tot de stopzetting van het duikabonnement of de verwijdering van het domein.

Er zullen vanaf 01/05 geen zeilers en surfers meer actief zijn op de duikvijver. Alle andere watersportactiviteiten kunnen door clubs aangevraagd worden via de directie op info@zilvermeer.be. Activatie is dus enkel toegestaan na een schriftelijke bevestiging.

 

COMPRESSOR

Deze zal een onbepaalde periode niet toegankelijk zijn wegens werken. De termijn dat deze niet bruikbaar zal zijn, is afhankelijk van de leverancier. Nadien zal hij zelfstandig door iedere duiker te bedienen zijn via een muntautomaat aan de achterzijde van het watersportcentrum. Vanaf in dienststelling zal de prijs van een vulbeurt voor 200 bar € 2.5 bedragen. Er zal een handleiding voor gebruik aanwezig zijn op het toestel. Bij gebreken graag zo spoedig mogelijk de directie van het Zilvermeer verwittigen.


CONSESSIE HORECA

Deze concessie zal in de loop van mei hopelijk worden toegewezen indien er zich een geschikte kandidaat heeft aangeboden. Wij hopen dan vanaf juli terug een volwaardige versterking te hebben in het horecagebeuren op het Zilvermeer.

Veel duikplezier! En vergeet zeker niet het reglement met de nodige aandacht door te nemen.

Zipline parcours

publish date
19.04.2018

Geniet van een adembenemend uitzicht en probeer de grootste zipline van Vlaanderen uit! Je zoeft tot 1 km lang en 16 m hoog door de boomtoppen van het Zilvermeer. Er is een parcours op ieder zijn niveau.

 

Fun voor jong en oud, vanaf 10 jaar. 

Reservatie info en voorwaarden via T 014 82 95 04 of info@zilvermeer.be

Vacature concessionaris Watersportgebouw

publish date
18.04.2018
watersportgebouw

APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zoekt

Concessionaris WATERSPORTGEBOUW

Ben je ondernemend en creatief, met veel ervaring in de horeca, die er werk van maakt om mensen steeds kwaliteit en goede service te bieden. Ben je sterk in organisatie en communicatie. Heb je een duidelijke visie op de uitbouw van dit belangrijke complex op het Zilvermeer : cafetaria, vergader-en leslokaal, terras, sanitair, douches/kleedruimten. 

Dan bent u wellicht de uitbater die we zoeken.

Procedure en voorwaarden

 • Gunning op basis van volgende criteria:
  • Financiele voorwaarden
  • Wijze van exploiteren van de inschrijver
 • Concessieperiode van 5 jaar
 • Kandidaturen indienen bij het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2 , 2400 Mol , voor uiterlijk 12u00 op 07/05/2018. 
 • Het volledige lastenboek met alle voorwaarden en inschrijvingsformulier zijn te bekomen op het APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

• Contactpersoon: Ellen Kuppens, T 014/829585, M 0472/375853

ellen.kuppens@zilvermeer.be

 

Blijf op de hoogte van onze Facebookupdates

publish date
22.02.2018

Facebook doet een update waardoor je meer berichten van je vrienden en familie zal zien en minder van bedrijven en organisaties. Wil je de berichten van het Zilvermeer liever niet missen? Pas dan je instellingen op Facebook aan en blijf zo op de hoogte.

Op je smartphone

 • Ga naar de Facebookpagina van Zilvermeer.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog 'Meldingsinstellingen bewerken' om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen.

 

Fb_instructies

 

Op de computer

 • Ga naar de Facebookpagina van het Zilvermeer.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog je meldingsinstellingen bewerken om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen. Dat kan via het 'potloodje'.
FB_instructies2

Volgende van de detaillijst