VDAB-Jobdag Zilvermeer

publish date
10.02.2017

Jobdag Zilvermeer Mol

 

Wat is het?

Een jobdag voor 8 schoonmaaksters en 2 redders (in bezit van een hoger reddersbrevet), en 1 animator dienst sport & animatie voor het seizoen 2017 (april-september).

 

Wie organiseert het?

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol in samenwerking met VDAB.

 

Voor wie?

Voor alle kandidaten die vooraf inschrijven via mail bij ingrid.windey@vdab.be of die zich vooraf telefonisch melden tel 014 33 79 20, Werkwinkel Mol.
Deze sollicitatiedag begint om 9u30 stipt.

 

Wanneer?

23 februari 2017 van 9.30 tot 12 u.

 

Waar?

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
Strandgebouw (bewegwijzering ter plaatse wordt voorzien)
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol

Praktische informatie Wintersfeer

publish date
19.10.2016

Nog even aftellen en dan kunnen we genieten van een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Wel zijn er enkele praktische zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Je kan het domein betreden vanaf 18u30 aan een toegangsprijs van 2 euro (-12 jaar GRATIS). Gelieve gepast geld mee te brengen. Zo vermijden we lange wachtrijen aan de kassa.

Het einde van het evenement is voorzien om 23u. De laatste wandeling vertrekt om 21u aan de inkom.

Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens. Het is wel mogelijk om via een verkorte wandeling naar de slotlocatie te gaan. (Wel volledig toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.) Volg hiervoor de signalisatie.

Voorzie warme kledij en stevig schoeisel!

Internationaal Straatkunstenfestival Trezart

publish date
08.09.2016

Voor alle bezoekers van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zal tijdens het weekend van 10/09/2016 tot en met 11/09/2016 de ticketprijs van het event van toepassing zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

Tijdens Trezart is de zwemvijver open, er kan dus gezwommen worden. Wel zijn de grote waterglijbanen in de zwemvijver gesloten tijdens het event om het spektakel niet te verstoren. 

Alle info over Trezart en de ticketprijs kan je vinden op www.trezart.be.

Nazomer kamperen

publish date
21.08.2016
Kampeerhut

Genieten van de (komende en hopelijk blijvende) nazomer? Dan is kamperen op het Zilvermeer een echte aanrader! Er zijn verschillende kampeeraccommodaties beschikbaar. Boeken kan online of via het nummer 014 82 95 00. Laat die zon maar komen!

Promotie toegankelijke woningen

publish date
22.07.2016

Boek nu je verblijf in één of twee van onze 2 toegankelijke woningen voor de week van 22/07 t.e.m. 29/07 en ontvang een korting van 30%  en betaal slechts €490 i.p.v. €700 per woning.

Deze promotie is enkel geldig bij telefonische boeking : 014 82 95 00 of via mail : camping@zilvermeer.be

 

Opening rolstoelvriendelijke waterspeeltuin

publish date
08.06.2016

Vandaag, 8 juni, opent de eerste rolstoelvriendelijke waterspeeltuin op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Peuters en kleuters, met of zonder rolstoel, kunnen zich uitleven op de boot tussen water spuitende ringen, bloemen en bomen. Waterpret en een verfrissende douche verzekerd tijdens de komende warme zomermaanden.

De nieuwe waterspeeltuin voor peuters en kleuters is een uitbreiding van de huidige peuterspeeltuin aan taverne ‘Glinstering aan het Zilvermeer’. Hij vormt een mooie aanvulling op de nieuwe glijbanen in het meer, die in 2013 werden gebouwd. Waterpret gegarandeerd! De kleinsten kunnen er veilig ravotten en spelen met water. Centraal op het watervlak is een boot geplaatst, waarvan de mast als douche werkt. Water spuitende elementen als ringen en een grote fontein in de vorm van een bloem maken het plaatje compleet.

Deze nieuwe waterattractie is veilig voor de kleinste kinderen. De waterspeeltuin heeft geen diepte. Kinderen spelen er dus niet in het water, maar wel mét het water. De speeltuin staat op een valdempende kunststofvloer. Deze vloer is speciaal gemaakt voor recreationele doeleinden en heeft een anti-sliplaag. Een transparante afscheiding tussen de speeltuin en de roeivijver voorkomt dat kinderen in het water tuimelen.

Bovendien belooft de waterspeeltuin waterpret voor àlle kinderen, want hij is rolstoelvriendelijk. De bestaande wandelpromenade werd ook vernieuwd en verlengd. Deze is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is ook een duurzaam project, omdat het water wordt opgepompt uit de zeilvijver.

Postelsesteenweg afgesloten op 27 mei

publish date
25.05.2016
Plan omleiding
Plan omleiding

De Postelsesteenweg wordt vrijdag 27 mei volledig afgesloten voor alle verkeer. Tot en met donderdag is er nog wel éénrichtingsverkeer mogelijk. Kampeerders kunnen het domein op vrijdag enkel bereiken via de daginkom Zilvermeerlaan 2 door de brandpoort (vanaf 7u ’s morgens). Eens op het domein, gelieve de omleiding (aanwijzingen) te volgen.

Verkeersomleiding Postelsesteenweg

publish date
13.05.2016
Werken Postelsesteenweg
Werken Postelsesteenweg

Vanaf 9 mei is de Postelsesteenweg (N136) in Mol deels afgesloten. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wordt de asfalt van het wegdek vernieuwd en aan de baileybrug wordt de kasseibestrating heraangelegd. Hierdoor is de brug tijdelijk afgesloten.

De werken zullen 3 weken duren. Hieronder vindt u meer informatie over de bereikbaarheid en eventuele hinder tijdens de werken.

  • Richting Mol volgt het verkeer een omleiding via Dessel langs Diel/Meistraat – N18 – N103 en zo naar de Zuiderring (N71).
  • De omleiding naar Dessel en Postel gaat via de Zuiderring (N71) – Ginderbuiten (N103) – Brandstraat – Kapellestraat –      N18 en Meistraat/Diel.
  • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad langs het kanaal, Wolfsbos en Sluis.
  • Tussen de Zilvermeerlaan en kruispunt met de Kiezelweg (N712) kan lokaal verkeer steeds in één richting door (richting kruispunt N712). Er wordt langs één zijde van de weg gewerkt. Tussen de Zilvermeerlaan en de brug is één rijstrook beschikbaar voor plaatselijk verkeer. Opgelet: tijdens de aanleg van de toplaag asfalt zal de volledige weg gedurende één dag afgesloten zijn.
  • Het kruispunt met de Kiezelweg ligt buiten de werkzone en blijft steeds open.
  • Buslijn 1 van de Centrum Express wordt tijdelijk omgeleid. De alternatieve reisweg van buslijn 1 loopt via De Meer, Dennenstraat, Fransveld, Ginderbuiten, Zuiderring en Kiezelweg. De haltes van de Draaiboomstraat, Meergorenbaan, Sluis, Zilvermeeer, Zilvermeerhaven, Ecocentrum en Sunparks worden tijdelijk niet bediend. De Lijn richt vervanghaltes in aan de Boerestraat en Kruispunt Roscam. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn de werken aan de Postelsesteenweg eind mei afgerond en zal buslijn 1 opnieuw normaal rijden.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Opening toeristisch seizoen

publish date
16.03.2016

Op zondag 24 april stelt het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn deuren voor iedereen open. Om u extra te verwennen zetten onze horecazaken hun best beentje voor.

Tv spot zilvermeer

publish date
15.03.2016

Van zonsopgang tot zonsondergang, voor groot en klein, fun & avontuur, topsport en ontspanning, in het bos of in het water, in de zomer maar ook in de winter. In het Zilvermeer te Mol is altijd wat te beleven, daar is het te doen.

Afsluiting opvang asielzoekers

publish date
11.03.2016


Vanaf 14 maart bouwt Fedasil de noodopvang van asielzoekers op het Zilvermeer in Mol af. Een 50-tal vluchtelingen verbleven daar 6 weken in caravans. Het provinciebestuur en de gemeente Mol beschouwen deze kleinschalige opvang als een succes. Niet alleen hadden de asielzoekers zelf de nodige ruimte op het Zilvermeer, ze namen ook deel aan de talloze activiteiten die vrijwilligers voor hen organiseerden. Zaterdag 12 maart worden alle betrokkenen uitgenodigd om de vluchtelingen uit te zwaaien.

Eind november besliste het Antwerpse provinciebestuur om, voor de start van het toeristisch seizoen, een deel van de camping van het Zilvermeer ter beschikking te stellen aan Fedasil voor de opvang van asielzoekers. Sinds 25 januari verbleven er dan ook een 50-tal asielzoekers op het Zilvermeer. De inwoners van Mol toonden zich zeer gastvrij. Meer dan 113 vrijwilligers engageerden zijn voor de organisatie van tal van activiteiten: gaande van taallessen Nederlands, gezellige koffiemomenten tot een bezoek aan de kringwinkel en de plaatselijke kappersschool.

Vanaf 14 maart start Fedasil met het leegmaken van de camping. De caravans worden geleidelijk van het terrein gehaald. De exacte datum wanneer de laatste asielzoekers vertrekken is nog niet bekend. De noodopvang eindigt alleszins definitief op 25 maart, vanaf dan zijn deze plaatsen door het Zilvermeer terug verhuurd aan toeristen.

Voldoende vrijwilligers voor activiteiten opvangcentrum Zilvermeer

publish date
29.02.2016

Vrijwilligers integratieprojecten, Gemeente Mol.

Wie zich toch wil inzetten voor anderstalige nieuwkomers en nog een beetje vrije tijd over heeft, kan terecht in één van onze bestaande integratieprojecten. Aarzel niet en meld je vrijblijvend aan!

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 19, samenlevingsopbouw@dsomol.be

Alle info en antwoorden op veelgestede vragen kan je vinden op :http://www.zilvermeer.be/noodopvang.html

Volgende