CORONA

Welke coronamaatregelen neemt het Zilvermeer?

1. Een dagbezoek brengen kan via de inkom Zilvermeerlaan 2. Vanaf 01/04 kan je het Zilvermeer enkel bezoeken na aankoop van een dagticket via de webshop: https://webshop.zilvermeer.be/. Dagbezoekers op de camping zijn niet toegelaten. Heb je een plek op de camping of verblijf je in een accommodatie dan moet je niet reserveren voor een dagticket.

 

2. Samenscholingen 

Vanaf 26 april mag je opnieuw buiten samenkomen in groepen van maximaal 10 personen. Dit is dan ook van toepassing op domein Zilvermeer.

 

3. In het dagrecreatie gedeelte zijn de toiletten geopend.

 

4.  Vanaf 1/04 zijn de volgende gebouwen toegankelijk volgens de openingsuren: (mondmasker verplicht in alle gebouwen)

 • Strandgebouw. Douches en groepskleedkamers blijven gesloten. Wc's zijn toegankelijk. 
 • IJsvogel (take away)
 • Strandwinkel (take-away) OPGELET! momenteel wegens omstandigheden gesloten.
 • Campingwinkel. (open vanaf 03/04)  Alleen winkelen is verplicht. Ook het gebruik van een winkelkarretje is verplicht.
 • Animatiebalie.
 • Bibliotheek. Uitlenen en binnenbrengen kan aan de animatiebalie en niet in de bib zelf. Zithoekje en leesruimte zijn niet beschikbaar. Lezen in de bib is niet toegestaan.

 

5. Speeltuinen zijn toegankelijk. Een mondmasker dragen is in de speeltuinen verplicht (vanaf 13 jarige leeftijd)

 • Enkel voor kindjes t.e.m. 12 jaar met minstens 1 meerderjarige begeleider;
 • Begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand van mekaar;
 • Was na het spelen grondig je handen - extra mobiele waterpunten zijn voorzien;
 • Het maximum aantal kindjes per speeltoestel is 20. (tenzij het over kleine toestellen gaat.)

 

6. De terreinen voor tennis zijn tot aan de start van het seizoen geopend en gratis zonder reservatie te gebruiken. Sinds 1/04 zijn de betalende attracties (minigolf, go-carts, roeiboten en waterfietsen) open. Tickets voor de betalende attracties zijn te koop aan de kassa. (Combitickets worden niet verkocht.) Bij wachtrijen is ook het mondmasker verplicht en dient er afstand te worden gehouden.

 

7. Vanaf 1/04 zal strandbar IJsvogel take away aanbieden. Er zullen dus geen zitplaatsen voorzien zijn. 

 

8. Jaarabonnementen en gezinsabonnementen zullen verkrijgbaar zijn aan de kassa's van de daginkom vanaf 1/04.Het individuele jaarabonnement kan ook besteld worden via de webshop. Nadien ontvangt u een voucher, waarmee u zich naar de dagkassa kan begeven voor de aanmaak van een badge.

Een jaarabonnement bedraagt €40, geldig 1 jaar na aankoop. Een gezinsabonnement bedraagt €90, geldig 1 jaar na aankoop. Gezin: maximaal 4 personen. Indien het gezin uit meer dan 4 personen bestaat, betaal je €22,5 bij per persoon.
Abonnementen niet geldig bij events.
Opgelet: Breng voor de aankoop van een abonnement steeds je identiteitskaart / KidsID mee van ieder gezinslid (+6jaar).

 

9. Camping Zilvermeer is open voor toeristische verblijven en kampeerplaatsen (blokhutten -  kampeerhutten – toegankelijke woningen – kampeerplaatsen & camperplaatsen). 

 • Vooraf reserveren is verplicht. Maak je boeking vooraf online via https://webshop.zilvermeer.be/overnachten.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van het personeel en van andere bubbels.
 • De hoofdgast mag enkel met zijn eigen gezin én max. 2 andere personen uit hetzelfde huishouden verblijven. Deze contacten blijven voor het hele verblijf dezelfde.
 • Sanitair op de camping is geopend volgens de openingsuren.   
 • Volgende faciliteiten op de camping blijven voorlopig gesloten: horeca (enkel take-away mogelijk indien dit wordt aangeboden) De campingwinkel opent vanaf 03 april. De animatiebalie opent vanaf 1 april.
 • Op de kampeerplaatsen zelf is het water afgesloten tijdens de winterperiode. Lozingplaatsen voor campers blijven beschikbaar. Vanaf 1 april zal er terug water beschikbaar zijn.
 • Dagbezoekers: toegang verloopt via kassa daginkom, Zilvermeerlaan 2 (niet via ingang camping)
 • Vanaf 8 mei:
  Afschaffing van de avondklok. Tussen middernacht en 5.00 uur ’s ochtends komt er een samenscholingsverbod tot drie personen (of meer indien leden van hetzelfde gezin).

 

10. Vissen is mogelijk aan de visvijver met behoud van afstand.

 

11. Je kan duiken op het Zilvermeer NA aankoop van een dagticket duiken via de webshop. Wegens veiligheidsmaatregelen, beperken we het aantal dagduikers. Koop dus vooraf je dagticket duiken via de webshop voor de dag naar keuze: https://webshop.zilvermeer.be. Duikers ontvangen een mail rond werking abonenementen. Duikabonnementen zijn  verkrijgbaar via de webshop. Openingsuren en informatie vind je hier.
(Jetons zijn terug te koop aan de kassa dagrecreatie.)

(Het duikersticket geeft enkel toegang tot de duikvijver. Voor een dagbezoek, bestel je een dagticket.)

 

12. In alle publiek toegankelijke gebouwen blijven mondmaskers verplicht vanaf de leeftijd van 13 jaar. Het is niet meer verplicht om in openlucht een mondmasker te dragen, mits de 1,5 meter afstand kan gewaarborgd worden. Toch wordt dit sterk aangeraden en wel verplicht bij drukte (verplicht in onze speeltuinen)! Zorg wel dat je steeds een mondmasker bij de hand hebt, zodat je het kan gebruiken op drukke plaatsen, bv. wachtrijen. We rekenen op het gezond verstand van al onze bezoekers. 

 

13. Op 14/04 besliste het Overlegcomité over de opheffing van het reisverbod voor niet-essentiële reizen. Het reisverbod voor niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie vervalt vanaf 19 april. Voor reizen buiten de Europese Unie blijven de Europese regels van toepassing. Er blijft evenwel een negatief reisadvies gelden voor alle niet-essentiële reizen. Bij terugkeer geldt een strikt regime van verplichte testing en quarantaine. Opgelet: gelieve de regelgeving i.v.m. reizen uit je land van herkomst te respecteren en op te volgen.

 

14. Zwemmen is enkel mogelijk wanneer de watertemperatuur 16 graden bedraagt en de groene vlag uithangt. Bij een rode vlag mag je niet zwemmen. Momenteel is de watertemperatuur te laag. Je kan dus nog niet zwemmen.

De waterglijbanen openen vanaf 21 juni. Dit omwille van een technisch probleem aan de pompen. Hiervoor werden de nodige onderdelen besteld, echter zit er vertraging op de levering omwille van corona. 

 

15. Ja, gelieve contact op te nemen met onze sportdienst via dit formulier. Voor georganiseerde activiteiten zijn de volgende maatregelen van toepassing:

 • Kinderen tot en met 12 jaar mogen met maximum 10 personen (begeleider niet inbegrepen) deelnemen aan activiteiten die in de mate van het mogelijke buiten worden georganiseerd;
 • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen met maximum 10 personen deelnemen aan activiteiten die buiten georganiseerd worden (begeleider niet inbegrepen). Voor deze leeftijdsgroep zijn deze activiteiten binnen niet toegestaan, uitgezonderd in een zwembad;
 • De begeleiders en de jongeren vanaf 13 jaar respecteren de regels van de social distancing in de mate van het mogelijke, in het bijzonder het behoud van de afstand van 1.5 meter tussen elke persoon.
 • De begeleiders zijn verplicht om een mondmasker of een alternatief in stof te dragen;
 • De activiteiten mogen enkel plaatsvinden zonder publiek, behalve voor wat betreft de niet-professionele sporttrainingen waarbij elke deelnemer vergezeld mag worden door maximum één lid van hetzelfde huishouden.

Wil je gewoon komen sporten op het Zilvermeer en is je activiteit niet door ons georganiseerd dan geldt de volgende maatregel:

 • Samenscholingen zijn beperkt tot maximaal 10 personen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Je mag dus buiten sporten met maximum 10 personen. Hou 1,5 meter afstand (met uitzondering van leden van hetzelfde huishouden of knuffelcontacten). Een eventuele trainer/coach maakt deel uit van deze groep van 10 personen. De sporters kunnen gebruik maken van de buitengedeelten van sportinfrastructuren (bijvoorbeeld een voetbal- of basketbalveld,…). Dit geldt o.a. voor trainingen en activiteiten voor amateursporters vanaf 19 jaar.
 • Sportmateriaal zelf, zoals tennisracket, wordt niet verhuurd o.w.v. corona maatregelen

 

16. APB Zilvermeer aanvaardt de European Disability Card voor bezoekers dagrecreatie. De eigenaar van de kaart onvangt gratis toegang voor zichzelf en 1 begeleider. In dit geval dien je geen ticket te bestellen via de webshop.

 

17. Jazeker, kom je met de fiets naar het Zilvermeer, dan parkeer je je fiets op de fietsparking. Je fiets mag niet mee op het domein. Ons domein is fiets-en autoluw. Kinderfietsen mogen wel mee op het domein. Mountainbikes of BMX-fietsen die worden gebruikt op het Mountainbikeparcours of BMX parcours mogen op domein mits betaling van het geldende tarief.

 

18.Ja, vanaf 8 mei kun je weer genieten van een terrasje bij één van onze horecazaken:

De voorwaarden van de terrasopening werden als volgt vastgelegd:

 • Maximaal 4 personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden)
 • Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
 • Enkel zitplaatsen aan tafel
 • Mondmasker verplicht voor personeel en klanten in zoverre aan tafel zitten
 • Bediening aan de bar is niet toegestaan
 • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
 • De openingsuren zijn beperkt van 08u00 tot 22u00

Ontdek onze horecazaken!

Taverne Zilverbos

openingsuren

Voorlopig: op maandag en dinsdag gesloten (zolang het alleen terras is)

Wel geopend op Pinkstermaandag.

Open:

 • woensdag , donderdag en vrijdag van 12 uur tot 19 uur
 • bij mooi weer en voldoende bezetting blijven we langer open
 • zaterdag en zondag van 10 uur tot 20 uur  (bij mooi weer en voldoende bezetting blijven we langer open )

Reserveren kan (moet niet) op telefoon nummer 014-816027 of 0497-120720 

Afhaal blijft mogelijk met een aangepaste beperkte kaart.

Kaart en openingstijden steeds te raadplegen via facebookpagina Taverne Zilverbos.

https://www.zilverbos.com/

Glinstering aan het Zilvermeer

​​​​​​​  openingsuren​​​​​​​

 • Openingsuren: 11u-19u (Flexibel: bij slecht weer niet geopend, bij mooi weer langer open).
 • Kleine en grote kaart verkrijgbaar
 • http://glinstering.be/

Zilvermeerhaven Port Aventura

openingsuren

Geopend bij droog weer. Bij regenweer blijven we gesloten

Openingsuren zoals voorheen:

 • ma/di/woe vanaf 11u. - ... u.
 • Do & vrij gesloten.
 • Weekend vanaf 10u. - ... u.

Reservaties enkele dagen op voorhand of de dag zelf, afhankelijk van het weer. 

Ontbijt: enkel takeaway verkrijgbaar

Onze zomerkaart: verkrijgbaar tot max. 20u - desserts tot max. 21u

https://zilvermeerhaven.be/

IJsvogel

openingsuren*

01/04 - 18/04 + 26/06 - 31/08 Elke dag van ten laatste 9.30 u. tot minstens 18.30 u.
Frituur vanaf 11.00 u.

19/04 - 25/06 + 01/09 - 30/09 Weekdagen van ten laatste 9.30 u. tot minstens 17.30 u. WE+feestdagen 9.30 tot 18.30 u.
Frituur vanaf 11.00 u.

*Bij goed weer langer open

Watersportcentrum Zilvermeer

openingsuren

https://duikcentrumzilvermeer.be/cafetaria/

Heb je nog vragen die je hier niet beantwoord zag? Mail ze door naar: info@zilvermeer.be

Alle informatie vanuit de overheid vind je hier terug.

Corona maatregelen COVID-19