FAQ

Snel een antwoord vinden voor een bezoek aan domein Zilvermeer?

 

1. Een dagbezoek brengen kan via de inkom Zilvermeerlaan 2. Vanaf 1 oktober tot eind maart is een dagbezoek brengen aan het Zilvermeer gratis. Je dient tijdens die periode geen dagticket meer online te bestellen via de webshop.

Van 1 april tot eind september dien je een dagticket aan te kopen voor een dagbezoek. Dit kan via onze webshop of aan de kassa. Bij aankoop via de webshop is toegang voordeliger!
Verblijf je op de camping, dan dien je geen dagticket meer aan te kopen. Toegang tot de dagreceatie is inbegrepen bij een verblijf.

 

2. De toiletten zijn geopend. 

 

3.  De volgende gebouwen toegankelijk volgens de openingsuren.

 

4. Speeltuinen zijn toegankelijk. 

 

5. De sportterreinen zijn geopend en gratis zonder reservatie te gebruiken. 

 

6.  Voor een hapje en een drankje kan je terecht in Taverne Zilverbos, de Zilvermeerhaven, Glinstering aan het Zilvermeer en aan het watersportcentrum. De openingsuren van onze horecazaken vind je hier

 

7. Camping Zilvermeer is open voor toeristische verblijven en kampeerplaatsen (blokhutten -  kampeerhutten – toegankelijke woningen – kampeerplaatsen & camperplaatsen). 

  • Vooraf reserveren is verplicht. Maak je boeking vooraf online via https://webshop.zilvermeer.be/overnachten.
  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van het personeel en van andere bubbels.
  • Sanitair op de camping is geopend volgens de openingsuren. 
  • Bezoekers aan de camping zijn toegelaten mits volgende regels: Het respecteren van de preventieve maatregelen zoals het bewaren van afstand, maskerdracht, handhygiëne en ventilatie door het openen van ramen en deuren wordt hier nog steeds sterk aanbevolen.
  • Mondmasker is niet verplicht bij check- in. Bewaar wel de nodige afstand.

8. Vissen is mogelijk aan de visvijver.

 

9. Je kan duiken op het Zilvermeer na aankoop van een dagticket duiken via de webshop. Koop dus vooraf je dagticket duiken via de webshop voor de dag naar keuze: https://webshop.zilvermeer.be. Duikabonnementen zijn verkrijgbaar via de webshop. Openingsuren en informatie vind je hier.
(Jetons zijn te koop aan de dagkassa of aan de campingreceptie.)

 

10. Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht. 

 

11. Zilvermeer hijst de groene vlag vanaf 6 mei. Het zwemseizoen is vanaf dan opnieuw geopend! Welkom

 

12. Ja, gelieve contact op te nemen met onze sportdienst via dit formulier

 

13. Het Zilvermeer aanvaardt de European Disability Card voor bezoekers dagrecreatie. De eigenaar van de kaart onvangt gratis toegang voor zichzelf en 1 begeleider. In dit geval dien je geen ticket te bestellen via de webshop tijdens het betalend seizoen.

 

14. Jazeker, kom je met de fiets naar het Zilvermeer, dan parkeer je je fiets op de fietsparking. Je fiets mag niet mee op het domein. Ons domein is fiets-en autoluw. Kinderfietsen mogen wel mee op het domein. Mountainbikes of BMX-fietsen die worden gebruikt op het Mountainbikeparcours of BMX parcours mogen op domein mits betaling van het geldende tarief.

 

15. Covid Safe Ticket+

Vanaf 7 maart geldt code geel in België en moet een Covid Safe Ticket niet meer worden voorgelegd. 
 

Heb je nog vragen die je hier niet beantwoord zag? Mail ze door naar: info@zilvermeer.be

Alle informatie vanuit de overheid vind je hier terug.