CORONA

Welke coronamaatregelen neemt het Zilvermeer?

 

1. Een dagbezoek brengen kan via de inkom Zilvermeerlaan 2. Vanaf 1 oktober tot eind maart is een dagbezoek brengen aan het Zilvermeer gratis. Je dient tijdens die periode geen dagticket meer online te bestellen via de webshop.

 

2. De toiletten aan de achterkant van het strandgebouw zijn geopend. 

 

3.  Vanaf 1/10 zijn de volgende gebouwen toegankelijk volgens de openingsuren. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle publiek toegankelijke ruimtes, in de horeca, bij evenementen.
De mondmaskerplicht geldt vanaf de leeftijd van 6 jaar. 
Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

 

4. Speeltuinen zijn toegankelijk. 

 

5. De sportterreinen zijn geopend en gratis zonder reservatie te gebruiken. 

 

6.  Voor een hapje en een drankje kan je terecht in Taverne Zilverbos, de Zilvermeerhaven, Glinstering aan het Zilvermeer. De openingsuren van onze horecazaken vind je hier. Het CST+ ticket is van toepassing in onze horecazaken.

De horeca aan het watersportcentrum is vanaf maandag 24 januari 2022 tot nader order gesloten. 
We informeren jullie opnieuw bij heropening.

Het aantal personen per tafel wordt beperkt tot 6. Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden. Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan. De openingsuren worden beperkt van 5 uur ’s morgens tot 23 uur. Vanaf 28 januari 2022 geopend tot 24.00 uur.

 

7. Camping Zilvermeer is open voor toeristische verblijven en kampeerplaatsen (blokhutten -  kampeerhutten – toegankelijke woningen – kampeerplaatsen & camperplaatsen). 

 • Vooraf reserveren is verplicht. Maak je boeking vooraf online via https://webshop.zilvermeer.be/overnachten.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van het personeel en van andere bubbels.
 • Sanitair op de camping is geopend volgens de openingsuren. 
 • Op de kampeerplaatsen zelf is het water afgesloten tijdens de winterperiode. Lozingplaatsen voor campers blijven beschikbaar. 
 • Bezoekers aan de camping zijn toegelaten mits volgende regels: Het respecteren van de preventieve maatregelen zoals het bewaren van afstand, maskerdracht, handhygiëne en ventilatie door het openen van ramen en deuren wordt hier nog steeds sterk aanbevolen.
 • Mondmasker is verplicht bij check- in. Bewaar de nodige afstand, ook in de kantoorcontainer van de campingreceptie.  

 

8. Vissen is mogelijk aan de visvijver.

 

9. Je kan duiken op het Zilvermeer na aankoop van een dagticket duiken via de webshop. Koop dus vooraf je dagticket duiken via de webshop voor de dag naar keuze: https://webshop.zilvermeer.be. Duikers ontvangen een mail rond werking abonenementen. Duikabonnementen zijn verkrijgbaar via de webshop. Openingsuren en informatie vind je hier.
(Jetons zijn te koop aan de campingreceptie.)

 

10. Uitbreiding mondmaskerplicht in binnenruimtes (vanaf 29/10/2021)

Het dragen van een mondmasker is verplicht in binnenruimtes.

 • campingwinkel
 • Alle publiek toegankelijke ruimtes:
 • receptie, balie, bibliotheek, sanitaire blokken
 • in de horeca
 • bij evenementen
 • De mondmaskerplicht geldt vanaf de leeftijd van 6 jaar. 
  Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

11. Momenteel mag er niet gezwommen worden. (rode vlag)

 

12. Ja, gelieve contact op te nemen met onze sportdienst via dit formulier. Sportkampen kunnen enkel plaatsvinden zonder overnachtingen.

 

13. Het Zilvermeer aanvaardt de European Disability Card voor bezoekers dagrecreatie. De eigenaar van de kaart onvangt gratis toegang voor zichzelf en 1 begeleider. In dit geval dien je geen ticket te bestellen via de webshop tijdens het betalend seizoen.

 

14. Jazeker, kom je met de fiets naar het Zilvermeer, dan parkeer je je fiets op de fietsparking. Je fiets mag niet mee op het domein. Ons domein is fiets-en autoluw. Kinderfietsen mogen wel mee op het domein. Mountainbikes of BMX-fietsen die worden gebruikt op het Mountainbikeparcours of BMX parcours mogen op domein mits betaling van het geldende tarief.

15. Covid Safe Ticket+

Voor publieke evenementen en de horeca stelt de federale regering het gebruik in van het Covid Safe Ticket+. Het Covid Safe Ticket+ is een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van een herstelcertificaat. Het Ticket geeft toegang geeft tot bijvoorbeeld evenementen en de horeca. 
Het Overlegcomité beslist dat op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, ook het mondmasker verplicht wordt. Dus Covid Safe Ticket + mondmasker. 
 Het Covid Safe Ticket + mondmasker wordt verplicht voor:
-    publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten, 
-    horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaats vinden)
 

Heb je nog vragen die je hier niet beantwoord zag? Mail ze door naar: info@zilvermeer.be

Alle informatie vanuit de overheid vind je hier terug.