DUIKEN

duiken

Sinds juli 2018 heeft het watersportcentrum een nieuwe concessiehouder voor de uitbating van het watersportgebouw. Deze concessie heet S.A.B. Diving en wordt uitgebaat door concessiehouder Jo Luyten.

De bedoeling is om zowel horeca open te houden en een duikacademie voor beroepsduikers op te richten.

Meer info via jo.luyten@sabdiving.be of info@zilvermeer.be.

DAGDUIKEN MET HERFSTABONNEMENT

Dagduikers kunnen vanaf 1 september tot en met 31 december 2018 gebruik maken van een herfstabonnement aan € 15, te koop aan de campingreceptie. Abonnementhouders krijgen een kaart waarmee ze toegang krijgen tot het domein via de daginkom (Zilvermeerlaan).

Zonder abonnement geraak je (voorlopig) niet binnen op het domein en is dagduiken niet mogelijk. In de loop van het najaar komt er een betaalautomaat waarmee je een dagticket kan kopen aan € 3. Met dit ticket kan je het domein betreden (hieronder meer). 

 

 

OPENINGSUREN WATERSPORTGEBOUW NAJAAR

DUIKEN

Abonnementhouders: dagelijks van 09.00 – 21.00 (buitenrijden voor 23.00 u.)

Dagduikers kunnen vanaf 1 september tot en met 31 december 2018 gebruik maken van een herfstabonnement aan € 15.

Uitzonderingen bij evenementen worden tijdig gecommuniceerd.

Faciliteiten buiten toegankelijk zijn de volgende: toilet en douche.

Compressor is toegankelijk met jetons (te koop in watersportgebouw en campingreceptie) voor € 2.5 per stuk (1 jeton is goed voor 10L, 200bar).

HORECA

Tijdens onderstaande openingsuren kan je in het watersportgebouw terecht voor een verfrissend drankje of terrasje:

Woensdag  en donderdag: van 13 tot ...

Zaterdag en zondag: van 10 tot ...

 

 

Duiken niet mogelijk tijdens Wintersfeer

Op vrijdag 14 december is het Wintersfeer op het Zilvermeer, een sfeervolle winterwandeling die je langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer leidt.

Omwille van dit evenement zal duiken de hele dag niet mogelijk zijn.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te genieten van een verrassende wandeling en een verwarmend hapje en drankje. 

Jetons compressor


Vanaf 1 oktober kunnen de jetons voor de vulautomaat bij concessionaris Jo Luyten in het watersportgebouw aangekocht worden, op woensdag en donderdag vanaf 13 uur - zaterdag en zondag vanaf 10 uur.


Jetons worden ook verkocht aan de campingreceptie tijdens de openingsuren (7 - 22 uur). Prijs: € 2.5 per stuk (1 jeton is goed voor 10L, 200 bar). Vanaf 1 oktober kunnen de jetons voor de vulautomaat bij concessionaris Jo Luyten in het watersportgebouw aangekocht worden, op woensdag en donderdag vanaf 13 uur - zaterdag en zondag vanaf 10 uur.

NIEUWE BETAALAUTOMAAT

 

In de loop van het najaar zal er een nieuwe betaalautomaat komen aan de daginkom kassa's. Via deze automaat kunnen duikers een dagticket kopen aan € 3.

Dit ticket kan dan gescand worden aan de slagboom en zo krijg je toegang tot het domein.

Deze vernieuwing kan wel eventuele hinder met zich meebrengen op de dagen dat de automaten geïnstalleerd worden. 

 

Let wel! NIEUW DUIKERSREGLEMENT na te lezen in het algemeen reglement 

Watersportvijver

De watersportvijver is slechts 15 meter diep waardoor het een ideale plaats is om duikers op te leiden. Ook voor het uittesten van nieuwe technieken, materialen en toestellen is het de uitgelezen plaats. Duiktechnieken kunnen er moeiteloos ingeoefend en onderhouden worden. Een duikersklok en een molecule waar je doorheen kunt duiken, vormen leuke “attracties” voor de duikers. In het Zilvermeer kun je ook zonder gevaar leren kompasduiken. De vijver is niet te groot, zodat je steeds probleemloos de oevers kunt bereiken.

De watersportvijver is toegankelijk voor personen met een handicap. Met een speciale lift kunnen zij makkelijk in en uit het water worden gebracht.

Enkel duikers die beschikken over een jaar- of herfstabonnement kunnen in laagseizoen toegang krijgen tot Watersportcentrum en dit enkel tijdens de openingsuren van het centrum.

Bekijk hier een filmpje van duikers in actie.