DUIKEN

duiken

De watersportvijver is slechts 15 meter diep waardoor het een ideale plaats is om duikers op te leiden. Ook voor het uittesten van nieuwe technieken, materialen en toestellen is het de uitgelezen plaats. Duiktechnieken kunnen er moeiteloos ingeoefend en onderhouden worden. Een duikersklok en een molecule waar je doorheen kunt duiken, vormen leuke “attracties” voor de duikers. In het Zilvermeer kun je ook zonder gevaar leren kompasduiken. De vijver is niet te groot, zodat je steeds probleemloos de oevers kunt bereiken.

De watersportvijver is toegankelijk voor personen met een handicap. Met een speciale lift kunnen zij makkelijk in en uit het water worden gebracht.

Enkel duikers die beschikken over een jaar- of herfstabonnement kunnen in laagseizoen toegang krijgen tot Watersportcentrum en dit enkel tijdens de openingsuren van het centrum.

Bekijk hier een filmpje van duikers in actie. Meer info via info@zilvermeer.be.

Openingsuren januari – februari:

  • Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: GESLOTEN
  • Woensdag : 13.00 – 18.00 (binnenrijden tot 16.30u)
  • Zaterdag, zondag : 09.00 – 19.00 (binnenrijden tot 17.30u

Uitzonderingen:

  • Tijdens Wintersfeer op het Zilvermeer op 15 december is het gebouw ook gesloten en kan er niet gedoken worden.
  • Op 24 en 31 december zal het watersportgebouw sluiten om 16 uur.
  • Op 25 december en 1 januari 2018 is het watersportgebouw gesloten.

OPGELET

Vanaf 1 oktober (begin laagseizoen) zullen er geen dagduikers meer op het domein kunnen met de wagen (omdat er niemand aan de daginkom zit om hen binnen te laten). Indien je wel wil komen duiken, zal je met iemand mee moeten rijden met een abonnement, of te voet naar het watersportgebouw moeten wandelen. 

Er is wel nog steeds de mogelijkheid om een herfstabonnement te nemen, te verkrijgen aan de campingreceptie tegen de kost van €15,00. Duikers kunnen dan tot en met 31/12/17 nog binnen met de badge die aan het herfstabonnement verbonden wordt.

Zuurstofflessen zullen gevuld kunnen worden in het duikcentrum na betaling aan de redder.

Drankautomaat voor frisdranken is voorzien.