YOUCA action day 2023

publish date
19.10.2023
Ontwerp zonder titel - 1

YOUCA action day

YOUCA Action Day is een jaarlijks project waarbij jongeren gaan werken. Hun loon van 60 euro gaat naar jongerenprojecten in België en Senegal.  Dit jaar werken we voor genderrechtvaardigheid in Senegal. Zodat vrouwen evenveel kunnen doen en krijgen als mannen. Ze zorgen er ook voor dat transgender mensen ook worden aanvaard door de maatschappij. Dit doen ze door sport te gebruiken om stereotypen te breken.

Ze steunen ook een aantal kleinere projecten rond de wereld. Zoals Next Gen Men in Zuid-Afrika. YOUCA doet ook andere projecten, zoals een klimaatmars. Ze werken om jongeren een stem te geven over de wereld. Dit doen ze al 17 jaar met plezier en het blijft een succes.

Wij werken vandaag op het Zilvermeer, een provinciaal recreatiedomein in Mol. Op het strand is er altijd een heel goede sfeer. De zwemvijver is leuk om in te zwemmen. De glijbanen zijn ook zeer tof. Er is ook een groot meer voor watersporten, zoals waterskiën, zijlen,… Sporten is gezond, daarom hebben ze ook een sportpoint in de buitenlucht. Voor de skaters is er zelfs een klein skatepark.

We zijn met 5 studenten werkzaam op het Zilvermeer voor deze Youcadag, namelijk: Remco, Ferre, Bjorn, Renz en Lenn. Wij, Renz en Bjorn hebben op de communicatiedienst onder andere deze tekst voorbereid. We hebben voor het Zilvermeer gekozen omdat het een mooi park is, en de job leek ons interessant. Op Sint Jozef Geel doen wij met heel het 4de middelbaar mee aan YOUCA. De anderen hebben geholpen in de bib aan de animatiebalie en aan de reflectorentocht die later deze maand plaatsvindt.

Ontwerp zonder titel - 2