Youca Day of Action: medewerker voor één dag

publish date
18.10.2018

Donderdag 18 oktober staken meer dan 15.000 leerlingen in Vlaanderen de handen uit de mouwen en gingen ze werken voor het goede doel. Ook het Zilvermeer droeg hier zijn steentje aan bij. We nodigden vier jongeren uit om een dag lang ons team te komen versterken.

Dries, vijftien jaar, nam de sociale media voor zijn rekening. “Ik vind het superleuk om te doen, het is vooral interessant om te zien hoe zo’n grote mediakanalen beheerd worden. Ik heb zelf al wat berichten gepost en reacties geplaatst op berichten van mensen en tijdens de middagpauze ben ik samen met de andere Youca-jongeren rondgetrokken op het domein om wat foto’s te posten!”

Jurre ging een handje helpen bij de administratie. “Ik wist niet dat er zo veel administratiewerk aan te pas kwam, ik heb al veel bijgeleerd over hoe men de boekhouding doet en alle documenten klasseert. De sfeer onder collega’s zit alvast goed!”

Mariam nam de bibliotheek voor zich. “Wow, ongelooflijk hoeveel verschillende soorten boeken er in zo’n bescheiden bibliotheekje staan! Ik lees heel graag strips en daar hebben ze hier een grote verzameling van. Ik kom zeker nog eens terug naar de camping en dan kom ik er ook eens wat uitlenen! Vandaag zorg ik ervoor dat alles terug terechtkomt op de plaats waar het oorspronkelijk stond. Met een muziekje op de achtergrond is dat super ontspannend om te doen!”

Enes hielp mee met het maken van een promotiefilmpje rond duurzaamheid. “We zijn een filmpje aan het maken waarin we verschillende mensen interviewen. Ik mag de interviews doen en achteraf ook bewerken. Ik heb een YouTube-kanaal waarop ik game en daar dan filmpjes over maak. Ik heb vandaag al veel nieuwe technieken geleerd om goede filmpjes te maken, een ervaring die ik zeker kan gebruiken voor mijn YouTube-video’s thuis!”

Om 17u keren de jongeren terug naar huis. Vandaag kregen ze van hun school vrij, maar morgen moeten ze terug achter de schoolbanken zitten. We zwaaien ze uit met een hele hoop nieuwe ervaringen in hun rugzak!

Volgende van de detaillijst