YOUCA action day 2022

publish date
20.10.2022

YOUCA action day

 

YOUCA action day is een dag georganiseerd voor Vlaamse en Brusselse jongeren. Dit jaar valt YOUCA dag op 20 oktober. Op deze dag kunnen ze gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze deze dag verdienen (€55) gaat naar een jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burina Faso en Ecuador en enkele projecten in België.

Ook het Zilvermeer ontvangt een student voor deze actie, Heike Vanesch: "Ik werk dus voor YOUCA dag op de communicatiedienst van het Zilvermeer. Dit leek mij een toffe job omdat communicatie en media mij interesseert, het past ook bij mijn richting humane wetenschappen. Door deze job een dagje uit te proberen kan ik er achter komen of ik later ook iets in deze sector wil doen. Ik woon in Koersel dus het is een stukje rijden naar hier maar mijn papa heeft jaren op het Zilvermeer gewerkt en vond het daarom niet erg om mij tot hier te brengen."

Van het Sint-Franciscus collega gaan er dit jaar 151 vijfdejaars werken voor YOUCA dag. Er zijn twee meisjes uitleg komen geven over het project op school. Pilo en Merab komen zelf uit Oeganda, ze gaven uitleg over hun bedrijfjes die te maken hebben met duurzame voeding en hoe we ze helpen met te gaan werken voor YOUCA dag. De school heeft na hun uitleg het bedrag dat dit jaar samen verdiend werd (8305 euro) overhandigd.