Youca Action Day

publish date
21.10.2021

Vandaag is het zover!
Youca VZW organiseert voor de 15de keer de Youca Action Day.  Voor de Provincie Antwerpen engageren 46 leerlingen zich om vandaag te gaan werken bij diverse diensten, parken en domeinen. Het loon dat de studenten vandaag verdienen 55.00 EUR gaat naar een sterk jongerenproject van  KIYO  in Brazilië en de Filipijnen en enkele projecten in België.  

Op domein Zilvermeer ontvangen we vandaag Sem en Ianthe. Welkom...!
​​​​​​​Sem gaat aan de slag in het werkhuis en Ianthe zet haar beste beentje voor bij de communicatiedienst!

Wat is Youca?

Youca is een organisatie die geld inzamelt voor een circus te bouwen in de Filipijnen en Brazilië, in deze landen hangen de jongeren op straat en kunnen ze niet naar school. Doordat ze op straat rondhangen kunnen ze makkelijker in de criminaliteit belanden. Youca wil hier verandering in brengen en bouwt daarvoor een circus op.

Om geld te verzamelen gaan jongeren hiervoor een dag werken. Hun loon dat ze verdienen wordt naar de organisatie gestuurd en zo dragen ze hun steentje bij voor het circus. Met deze actie kan Youca een veiligere plek creëren voor de jongeren. Want eenmaal je in de criminaliteit zit kom je daar niet zo gemakkelijk uit.

Wat heeft domein Zilvermeer hiermee te maken?

Het Zilvermeer heeft enkele ijverige studenten die met plezier hier een dag aan de slag gaan voor Youca. De studenten steken hun handen uit hun mouwen en zijn met volle goesting begonnen aan hun werk. Op sociale media zit zo goed als iedereen en daarvan maakt het Zilvermeer graag gebruik.

1 van de studenten beheert 1 dag de sociale media van het Zilvermeer. Ga zeker en vast maar eens een kijkje nemen op het Instagram-account van Zilvermeer. Ze helpt ook nog met de voorbereidingen van Wintersfeer en het Crossfestival. Het opschuren van planken om achteraf het logo van het Zilvermeer erop te zetten. Daar is Sem volop mee bezig. Deze planken worden achteraf gebruikt voor voorraadbakken.