oproep 2de vorming Mee op Stap

publish date
29.11.2021

Enthousiaste wandelbegeleiders met een hart voor kwetsbare doelgroepen gezocht voor een 2de vormingssessie! Combineer je een passie voor wandelen met maatschappelijk engagement? Dan ben je de geknipte persoon! Na de vorming Wandelbegeleider Plus, kan je mensen uit kwetsbare doelgroepen begeleiden om zelf te beginnen met wandelen.

Wandelen geeft ademruimte uit je werk- of thuissituatie, wandelen is goed voor je gezondheid, wandelen in gezelschap brengt ook gezelligheid. Dit is al zeker bewezen, maar… Het is niet voor iedereen zo eenvoudig om dagdagelijks of wekelijks gemakkelijke schoenen aan te trekken en te genieten van een uitstapje in de rust van de natuur of de culturele rijkdom van onze provincie te leren kennen.

Velen ervaren nog een drempel: financieel, sociaal isolement, visueel, mentaal… Het project ‘Mee op Stap’ wil, met de steun van Toerisme Vlaanderen, iedereen die nog aarzelt omwille van specifieke noden net dát duwtje in de rug geven om met een wandelbegeleider PLUS in kleine groepjes op stap te gaan. Deze gezonde en verbindende activiteit geeft deze kwetsbare deelnemers misschien wel de kracht om aan te sluiten bij een wandelclub. Of misschien kunnen ze zelfs wel dromen van een meerdaagse wandeltrip met steun van ‘Iedereen verdient vakantie’ en de hulp van de Rap op Stap kantoren?

Hoe vorming volgen?

Departement Vrije Tijd is opnieuw op zoek naar geëngageerde mensen voor een 2de vormingsessie. We zoeken vooral nog deelnemers in de regio’s Boom, Turnhout, Mol en de Merode. Je behaalt op 1 vormingsdag een attest van Wandelsport Vlaanderen én via 3 extra modules vul je deze expertise aan met een vorming tot Wandelbegeleider PLUS. De vorming is voorzien door de projectsubsidie van Toerisme Vlaanderen. Data zijn: 26 februari, 4, 9 en 12 maart 2022. De vorming vindt telkens plaats op een andere locatie in onze provincie. Tijdens de lente kunnen de deelnemers met geduld en aandacht voor de noden van de doelgroep op stap gaan met kleine wandelgroepjes, in samenwerking met de doelgroeporganisaties. Zo doen ze praktijkervaring op om de komende jaren volop ingezet te worden door onze groen- en recreatiedomeinen, door Rap op Stap kantoren, door doelgroeporganisaties, door Wandelsport Vlaanderen.

Interesse in de vorming? Stuur een mailtje met motivatie naar de projectcoördinator: sabine.denissen@provincieantwerpen.be

Meer info:
https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/mee-op-stap.html