Retrofeest: Beleef 60 jaar Zilvermeer

Wanneer
  • zaterdag 21 september 2019 van 13.30 uur tot 22 uur

 

Zilvermeer gaat retro. Beleef het Zilvermeer van weleer.

Op zaterdag 21 september wordt het domein omgetoverd en vieren we feest. Jong en oud, groot en klein, onze deuren staan open voor iedereen!

Geniet de hele dag gratis van al onze recreatievoorzieningen (de gocarts en minicars zijn niet toegankelijk)! Minigolf spelen, gezellig waterfietsen ... of samen naar de speeltuin of het strand... 

Recreatievoorzieningen zijn toegankelijk vanaf 9 uur, laatste rit waterfietsen en roeien om 18.30 uur. Laatste start minigolf om 17.30 uur.
Om 19 uur sluiten de attracties. 

Breng met het je gezin, vrienden of familie een bezoekje aan het Zilvermeer en beleef een onvergetelijke dag.

Natuurlijk hebben we ook een verrassing in petto!

Zilvermeer viert haar 60-jarig bestaan met een retro familie- & dansfeest, en dat kan alleen samen met jou!

Vanaf 13.30 tot 22.00 uur opent het feestdorp met een dikke knipoog naar de retrojaren.

Wil je de jaren ‘60 herbeleven? In ons (deels overdekte) feestdorp waan je je terug in de tijd van toen! Wees maar zeker dat ook je dansschoenen van pas zullen komen, een vetkuif perfect in het plaatje past en de kinderen vintage super zullen vinden!

Op 21 september sturen we je terug in de tijd en dompelen we je onder in de jaren sixties tot de nineties. Startend in ’59 waar het Zilvermeerverhaal begon, kom je terecht in een vintage tijdperk waar retrosfeer met randanimatie, rock’n roll en swing centraal staan.

Bewonder die dag het Zilvermeer vanuit een nostalgisch reuzenrad, bind je rolschaatsen aan en droom weg in een straat vol oldtimers. In de retro lounge kun je je dansschoenen even afsmijten en helemaal tot rust komen met een retro hapje en drankje.

Noteer de datum in jouw agenda en zorg dat je erbij bent!

Artiesten

Swingen en rocken op de dansvloer tijdens een dag vol nostalgie

Terwijl de kleinste bezoekers zich vermaken op de attracties, genieten ouders van leuke live optredens.

Swingen op oldies kan helemaal met de muziek van weleer van Chris Barrow. (13u30 - 17u45 & 19u15 - 20u00 & 21u15 - 22u00)

Lost Heroes brengt een muzikaal eerbetoon aan verloren muzikale helden zoals John Lennon, Roy Orbison, Lou Reed en andere grootheden. (17u45 - 19u15)

Zet je schrap voor een flinke portie nostalgie met De Corsari’s! (20u00 - 21u15)

De 6-koppige liveband met Roel Vanderstukken blaast de swingende 50’s en 60’s nieuw leven in en lokt iedereen naar de dansvloer.

Randanimatie

Een greep uit het aanbod:

  • Ga naar huis met een retrokapsel verzorgd door Coupe Du Compress.
  • Rijd je graag met een gekke retrofiets? Niet eenvoudig, wel reuzeleuk!
  • Drie mooi opgepoetste mannen van Thee Shoe Shine Shakers toveren het Zilvermeer om tot een sprankelend danssalon. Waar zij hun muziekmeubel en poetspodium ook opstellen, de tijd vliegt vanzelf terug naar de gouden jaren '60. 
  • Een burgerlijk gezin uit de jaren vijftig; twee steltlopende stijve ouders en een huilende baby in een te grote kinderwagen en een klein jongetje, Bartje van zes, die het zijn ouders knap lastig maakt. Alles bij elkaar is de voorstelling ' De Familie Janssens’ een mooi sfeervol plaatje om naar te kijken, te luisteren en te genieten. Straatheater op z'n best!  
  • Dansinitiatie rock'n roll: 14u30 - 14u45 & 15u30 - 15u45 & 16u30 - 16u45 & 17u30 - 17u45 
  • ...

Praktische informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Van 11 tot 23 uur geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur in de Zilvermeerlaan, tussen beide bogen van het Zilvermeer. Parkeren op de vrije berm/fietspad wordt ook toegestaan in de Zilvermeerlaan, tussen beide bogen van het Zilvermeer, op voorwaarde dat de parkings 1 en 2 (langs de Zilvermeerlaan) volledig volzet zijn. Voor fietsers geldt een doorgangsverbod in de Zilvermeerlaan, zij volgen de omleiding langs het fietspad Kanaalplas.

Maak het jezelf gemakkelijk en kom met de fiets. Vlot, gemakkelijk en gezond!