Algemene info duiken en openingsuren watersportcentrum

publish date
27.04.2018

Wij informeren jullie graag over een aantal belangrijke wijzigingen in het duikreglement van het Zilvermeer die zullen ingaan op dinsdag 01/05/2018.

NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 01/05

Abonnementshouders: dagelijks van 09.00 – 21.00 (buitenrijden voor 23.00u)

Dagtickets: dagelijks van 09.00 – 19.00 (buitenrijden tot 20.30u)

Uitzonderingen bij evenementen worden tijdig gecommuniceerd, momenteel kunnen wij volgende evenementen al meedelen:

  • 16/06 Legacy: er zal die dag niet gedoken kunnen worden
  • 28/06 Pennenzakkenrock: er zal pas gedoken kunnen worden na 18u

Faciliteiten buiten toegankelijk zijn de volgende: toilet en douche

 

NIEUW DUIKERSREGLEMENT

Het vernieuwde en sterk aangepaste reglement voor de duikers op het Zilvermeer kan hier terugvinden.

Een belangrijke wijziging omvat de registratie van jullie duikbeurten en het strikt opvolgen van jullie eigen veiligheid volgens de dwingende richtlijnen in het reglement. Deze registratie zal vanaf 01/05 plaatsvinden in de voorziene hut bij het begin van de steiger aan het watersportgebouw. Regelmatige controle op deze regels zal plaatsvinden en kan, bij niet-naleven, leiden tot de stopzetting van het duikabonnement of de verwijdering van het domein.

Er zullen vanaf 01/05 geen zeilers en surfers meer actief zijn op de duikvijver. Alle andere watersportactiviteiten kunnen door clubs aangevraagd worden via de directie op info@zilvermeer.be. Activatie is dus enkel toegestaan na een schriftelijke bevestiging.

 

COMPRESSOR

Deze zal een onbepaalde periode niet toegankelijk zijn wegens werken. De termijn dat deze niet bruikbaar zal zijn, is afhankelijk van de leverancier. Nadien zal hij zelfstandig door iedere duiker te bedienen zijn via een muntautomaat aan de achterzijde van het watersportcentrum. Vanaf in dienststelling zal de prijs van een vulbeurt voor 200 bar € 2.5 bedragen. Er zal een handleiding voor gebruik aanwezig zijn op het toestel. Bij gebreken graag zo spoedig mogelijk de directie van het Zilvermeer verwittigen.


CONSESSIE HORECA

Deze concessie zal in de loop van mei hopelijk worden toegewezen indien er zich een geschikte kandidaat heeft aangeboden. Wij hopen dan vanaf juli terug een volwaardige versterking te hebben in het horecagebeuren op het Zilvermeer.

Veel duikplezier! En vergeet zeker niet het reglement met de nodige aandacht door te nemen.

Volgende van de detaillijst